Tahini yoghurt met kruidige groentjes
As Cooked By Ginger
Een heerlijk bord romige tahini yoghurt met kruidige groentjes en kikkererwten. Een voedzame en gezonde maaltijd boordevol smaak!
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Voor de groentjes
- 1 broccoli in roosjes
- 3 grote wortelen geschild & in reepjes
- 8 krieltjes in 2 of 4
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl currypoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl kurkuma
- peper, zout
- olijfolie
Voor de kikkererwten
- 200 g kikkererwten (= uitgelekt gewicht) gespoeld
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- 1 tl kurkuma
- peper, zout
- olijfolie
Voor de tahini yoghurt
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 el tahin
- 1/2 citroen
- peper, zout
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de wortelen en krieltjes 10 min. Doe er de laatste 4 minuten de broccoli bij.
Doe de kikkererwten in een mengkom, giet er olijfolie bij en alle aangegeven kruiden. Meng, spreid uit over een bakplaat (met bakpapier) en bak 30 minuten.
Giet de gekookte groentjes af en laat uitlekken/drogen.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en voeg er de broccoli, wortelen en krieltjes aan toe. Bak stevig aan en kruid met alle aangegeven kruiden. Bak een vijftal minuten op hoog vuur.
Meng de yoghurt met de tahin, het sap van de citroen en kruid stevig met peper en zout. Spreid de yoghurt uit over een groot bord.
Schep er de groentjes op en verdeel daarover de kikkererwten. Werk af met de sesamzaadjes en wat extra olijfolie.
Eet zo of met naanbrood. Smakelijk!
Trefwoord Broccoli, Kikkererwten, Tahin, Wortelen