Pasta,  Vis

Spaghetti met vis, zeekraal en prosciutto

Zoals jullie weten, kan ik af en toe geweldig genieten van een lekkere pasta. Wanneer het nogal warm is, mag dat gerust een lichte pasta zijn. Eentje met frisse smaken. Geen spek en room, wel vis en olijfolie. Om even kort door de bocht te gaan. Van deze pasta had ik op voorhand wel een idee, maar hij werd eigenlijk gaandeweg wat gemaakt. Zeker en vast een blijver en nog beter de dag nadien, wanneer de smaken extra goed hebben kunnen intrekken.

Op het eerste zicht lijken het nogal veel ingrediënten, maar eigenlijk gaat het allemaal super goed samen en is het geen zwaar gerecht. Niet zwaar, wel lekker! Testen maar.

unnamed (31)

Benodigdheden, voor 2 personen:

200 g spaghetti

2 visfilets (ik nam roodbaars)

bakje zeekraal

handvol amandelen

6 vellen prosciutto

1/3 groentebouillonblokje

20 tal kerstomaten

1/3 fles witte wijn

gedroogde bieslook, peper, zout

olijfolie

Afwerking: (veel) geraspte parmezaan

unnamed (30)

Bereiding:

Breng gezouten water aan de kook voor de pasta en kook deze al dente. Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak de visfilets aan tot ze gaar zijn. Kruid vooraf de vis met peper en zout. Haal de filets uit de pan en doe ze in aluminiumfolie om ze warm te houden. Voeg wat extra olijfolie toe en voeg goed veel van de bieslook toe, samen met de gehalveerde kerstomaatjes. Scheur vier van de zes vellen prosciutto in stukjes en voeg toe. Stoof het geheel enkele minuten aan. Scheur de andere twee vellen ook in stukken en leg ze 8 minuten op een bakplaat in de oven (200°C)

TIP: ik gebruik vaak gevriesdroogde bieslook als basis in plaats van look en ui, maar als jij dat allemaal wel goed kan verdragen, durf gerust een sjalotje en een teentje look te gebruiken.

unnamed (32)

Als de tomaten wat platter worden, voeg je de wijn toe en laat je deze uitkoken. Wanneer dit gebeurd is, verkruimel je het bouillonblokje erover. Ik gebruik zoveel wijn, omdat ik voldoende vocht wil hebben voor mijn pasta. De pasta zou nu ongeveer gaar moeten zijn. Giet af en bewaar wat van het kookvocht, voor moest de pasta te droog zijn. Voeg de pasta toe aan de pan en meng goed. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe. Kruid stevig met peper. Bak in een andere pan de zeekraal met de grofgehakte amandelen. Stoof ze aan in een scheutje olijfolie en kruid met wat peper en zout. Voeg 2/3 ervan toe aan de pasta en meng. Houd de rest apart voor de afwerking.

We kunnen beginnen met dresseren. Neem twee mooie borden. Schep er goed wat van de pasta in. Leg de vis erop en vervolgens de rest van het zeekraal-amandel mengsel. Werk af met een krokantje prosciutto uit de oven en een flinke hoeveelheid parmezaan.

Topper dan top met een glaasje frisse witte wijn bij.

Enjoy!

unnamed (29)

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *