Pasta,  Veggie

Farfalle met tomaat en mozzarella

Wie houdt er nu niet van de tomaat-mozzarella combinatie. Iederéén, toch? Ik alleszins wel. Ik hou ook van eenvoudig voedsel. Niet teveel ditjes en datjes, maar simpele en lekkere gerechten. Dat zie je ook aan deze pasta. Hij bevat niet te veel ingrediënten, maar met wat verse groentjes en kruiden kom je al een heel eind. Ik probeer ook nog steeds maar een aantal keer per week vlees of vis te eten. De veertig dagen zonder vlees mogen dan voorbij zijn, ik vind het hele idee van het verminderen van de ecologische voetafdruk geweldig. Plus, een mens heeft gewoon niet elke dag vlees of vis nodig. Groenten daarentegen. All day, every day!

Maar dus, we hebben het over eenvoud. Ik weet nog dat mijn zus lang geleden eens een pasta gemaakt heeft. Er zat letterlijk alles in dat je maar kon bedenken. Scampi’s, ansjovis, kippenblokjes, room, tomaat, pijnboompitten, basilicum, nog wat andere groentjes en duizend kruiden. Vreselijk. Wij lachen daar tot op de dag van vandaag nog mee, met die pasta. Trouwens, mijn zus is verder wel een hele goede kok, hoor. We hadden toen meteen een goed excuus om frietjes van de frituur te gaan halen. Misschien was dat al die tijd wel haar bedoeling geweest. Enfin, het komt erop neer dat ik houd van eenvoud in de keuken.

Benodigdheden, voor 2 personen:

230 g farfalle

1 bol mozzarella

4 tomaten

handvol kerstomaten

verse basilicum, handvol + een paar blaadjes voor de afwerking

parmezaan

1 sjalot

1 teen look

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Breng water aan de kook en kook de pasta zoals aangewezen op de verpakking. Snijd de grote tomaten ondertussen in blokjes en de kerstomaten in twee. Leg de kerstomaten apart. Snijd de mozzarella in blokjes en leg apart. Versnipper de ui en look en stoof aan in een goede scheut olijfolie. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes toe en laat stoven totdat het een ietwat dikker sausje wordt. Kruid stevig met peper en zout. Versnipper de verse basilicum en voeg toe aan de tomatensaus. Rasp wat parmezaan.

Giet de pasta af en doe hem terug in de pot. Voeg de saus toe en meng goed. Voeg de blokjes mozzarella en de kerstomaten toe en meng. Schep over in twee pastaborden en werk af met parmezaan en een blaadje verse basilicum.

Tip: ook top met wat geroosterde pijnboompitten.

Buon Appetito!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *