Cake & Taart,  Fruit

Zondag Bakdag: Perencake

Zondag bakdag! Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een gebakje op de blog postte. Ik bak nog steeds super graag, maar heb natuurlijk een lijn om aan te denken. Ik moet over een aantal maanden nog in mijn trouwkleed geraken en ik wil niet tijdens het passen van mijn trouwkleed moeten denken: ‘oeps, teveel taartjes gegeten’. Desondanks blijven taartjes, koekjes en chocolade mijn grote zwakte. Zoet zoet zoet. Na het eten moet ik steevast een stukje chocolade bij de koffie hebben. Ik weet dat dat niet de beste gewoonte is, maar ik eet over het algemeen echt wel gezond, dus ik voel me niet schuldig over die gewoonte. Er moet nog altijd een kin overblijven om op te kloppen, zeg ik dan. Af en toe genieten, af en toe beter moeten weten. De eeuwige balans die men moet vinden.

Een tijdje geleden was ik naar een programma aan het kijken waarin het over gewicht ging. Uiteindelijk zei er iemand: ‘Als je gewicht je grootste probleem is, dan heb je echt wel een goed leven’. En ik dacht: Wow, echt waar. Wij zeuren altijd maar over onze kilo’s, maar we mogen blij zijn dat dat op dat moment ons belangrijkste probleem is.

Hiermee wil ik concluderen: Eet die taart en bovenal, geniet ervan!

Benodigdheden:

300 g Griekse yoghurt

200 g suiker

2 zakjes (16g) vanillesuiker

75 ml zonnebloemolie

snufje zout

2 eieren

250 g patisseriebloem

2 tl bakpoeder

3 peren

Afwerking: poedersuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de yoghurt, suiker, eieren, vanillesuiker en olie in een grote mengkom. Zeef de bloem boven het geheel en voeg het bakpoeder en zout toe. Meng tot een glad beslag.

Schil twee van de drie peren en snijd in blokjes. Voeg toe aan het beslag en meng het eronder.

Vet een bakvorm van ongeveer 22 cm in en stort er het beslag in. Snijd de derde peer in de lengte in schijfjes en druk ze in het beslag. Je mag ze er echt indrukken, niet gewoon opleggen.

Zet de cake in de oven en laat 50 minuten bakken. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de cake te bruin wordt.

Laat de cake volledig afkoelen en werk af met poedersuiker.

Enjoy!

Laurence

13 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *