Cake & Taart,  Fruit

Zondag Bakdag: Perencake

Zondag bakdag! Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een gebakje op de blog postte. Ik bak nog steeds super graag, maar heb natuurlijk een lijn om aan te denken. Ik moet over een aantal maanden nog in mijn trouwkleed geraken en ik wil niet tijdens het passen van mijn trouwkleed moeten denken: ‘oeps, teveel taartjes gegeten’. Desondanks blijven taartjes, koekjes en chocolade mijn grote zwakte. Zoet zoet zoet. Na het eten moet ik steevast een stukje chocolade bij de koffie hebben. Ik weet dat dat niet de beste gewoonte is, maar ik eet over het algemeen echt wel gezond, dus ik voel me niet schuldig over die gewoonte. Er moet nog altijd een kin overblijven om op te kloppen, zeg ik dan. Af en toe genieten, af en toe beter moeten weten. De eeuwige balans die men moet vinden.

IMG_6454

Een tijdje geleden was ik naar een programma aan het kijken waarin het over gewicht ging. Uiteindelijk zei er iemand: ‘Als je gewicht je grootste probleem is, dan heb je echt wel een goed leven’. En ik dacht: Wow, echt waar. Wij zeuren altijd maar over onze kilo’s, maar we mogen blij zijn dat dat op dat moment ons belangrijkste probleem is.

Hiermee wil ik concluderen: Eet die taart en bovenal, geniet ervan!

Benodigdheden:

300 g volle Griekse yoghurt (Bij Delhaize hebben ze lactosevrije, zalig!)

200 g suiker

2 zakjes vanillesuiker

60 g zonnebloemolie

snufje zout

2 eieren

250 g (glutenvrije of spelt of…) bloem

2 tl (wijnsteen) bakpoeder

3 peren

Afwerking: poedersuiker

IMG_6450

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bakpoeder onder de bloem. Meng in een aparte kom de yoghurt, suiker, eieren, vanillesuiker en olie. Voeg een snufje zout toe. Zeef de bloem en bakpoeder over het lopend mengsel en meng tot een egaal beslag.

IMG_6453

Schil twee van de drie peren en snijd in blokjes. Voeg toe aan het beslag. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm. Neem de laatste peer en was hem goed. Snijd hem in 8, ongeveer gelijke, stukken en druk de stukken vanboven in de cake in een soort stervorm. Zorg ervoor dat de stukken er echt ingedrukt zijn en niet bovenop de cake liggen.

IMG_6452

Zet de cake in de oven en laat 60 minuten bakken. Ga na 45 minuten zeker nog eens kijken om te zien of de bovenkant niet te bruin wordt. Indien dit zo is, dek je hem af met zilverpapier. Prik er ondertussen al eens in om te zien of hij gaar is. De baktijd hangt een beetje van je oven af.

PS: het is een yoghurtcake en zal er dus wat natter uitzien dan een gewone cake, toch moet je prikker er schoon uitkomen.

Laat de cake volledig afkoelen en werk af met poedersuiker.

Enjoy!

IMG_6451

 

 

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *