Super Healthy,  Vis

Vis met een korstje van hennepzaad

Eten met een korstje rond… Dat voelt nogal nostalgisch. Ik heb daar niet meteen een reden voor, want het is nu niet zo dat wij dit thuis continu aten. Al kon la mama wel de lekkerste gepaneerde kalfslapjes met pasta en tomatensaus maken. Toch wel één van mijn favorietjes, misschien vandaar het nostalgisch gevoel. Eten met een korstje rond is zo lekker omdat het pure comfortfood is. Het is niet zo gezond, best wel vettig en het smaakt toch oh zo goed. Scampi fritti, shnitzel, garnaalkroketten, fishsticks, chicken nuggets, calamares,… Noem maar op, we lusten het allemaal en het is al helemaal de hemel als je een kater hebt. Mààr, en ik wil niet de ‘fun-sucker’ van de dag zijn, het is niet zo gezond. Dat weten we stiekem ook wel. Laat het nu zo zijn dat ik daar een oplossing voor heb. De eigenares van LA VI in St-Truiden gaf me de tip om eens hennepzaad te gebruiken. Wat blijkt, het is ideaal materiaal om een korstje mee te maken én glutenvrij! Hennepzaad to the rescue. Gevoel van comfortfood: Check! Toch gezonder dan het oorspronkelijk korstje: Check!

unnamed-4

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 visfilets, ik nam schelvishaasje

hennepzaad

bloem

1 ei

10 patatjes

3 wortelen

enkele stengels lente-ui

peper, zout

boter

Bereiding:

Schil de patatjes en de wortelen en kook ze gaar.

Neem ondertussen drie borden. Doe in één een hoopje glutenvrije bloem, klop in het ander het ei los en doe in het laatste een hoopje hennepzaad. Bedek de vis eerst volledig met bloem, rol de filet daarna door het ei en als laatste bedek je de vis volledig met hennepzaad. Dit doe je met beide filets.

Giet je aardappelen en wortelen af en plet tot een puree. Voeg een klontje boter en peper en zout toe en meng nog eens goed.

unnamed-6

Bak de vis aan in een flinke klont boter. Korst aan op hoog vuur en laat enkele minuten verder garen op laag vuur. Probeer te vermijden dat je je vis vaak moet draaien. Laat voldoende lang aan één kant bakken en draai de vis dan één keer om.

Schep een aantal lepels puree in het midden van je bord en leg daar de vis op. Werk af met enkele schijfjes lente-ui.

Super lekker!

Smakelijk.

unnamed-8

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *