Ga terug

Quinoa met zoete aardappel en broccoli

As Cooked By Ginger
Een heerlijk gerechtje dat ook nog eens super gezond is. Vegetarisch, boordevol groentjes en voedzaam. De perfecte lunch of licht avondmaal. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 130 g quinoa
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 kleine broccoli in roosjes
  • 1 grote zoete aardappel geschild, in blokjes
  • 100 g erwtjes
  • 50 g pompoenpitten en/of zonnebloempitten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper
  • arachideolie

Instructies
 

  • Kook de quinoa gaar in ongeveer 450 ml water. Voeg het bouillonblokje toe aan het water. Wanneer het water volledig is weggekookt is je quinoa klaar.
  • Doe de broccoli en zoete aardappel in een grote pot met water en breng aan de kook. Kook ongeveer 7-8 minuten. Voeg de laatste twee minuten de erwtjes toe en giet af.
  • Neem er een grote pan bij en voeg er de pompoen- en/of zonnebloempitten aan toe. Rooster goudbruin en voeg dan wat arachide-olie toe aan de pan.
  • Voeg de groentjes toe en roerbak. Kruid met paprikapoeder, currypoeder en gemberpoeder en peper. Bak kort en krachtig aan en voeg er dan de quinoa aan toe.
  • Warm door, roer regelmatig en voeg vervolgens de sojasaus toe. Meng en bak nog enkele minuutjes.
  • Giet de sesamolie bij het geheel, meng en haal van het vuur.
  • Schep op en werk af met sesamzaadjes. Smakelijk!
Trefwoord Quinoa, Vegetarisch