Ga terug

Quinoasalade met zongedroogde tomaat

As Cooked By Ginger
Een frisse en gemakkelijke quinoasalade met zongedroogde tomaat. De perfecte lunch om mee naar je werk te nemen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Kleine kookpot of steelpan
  • Mengkom

Ingrediƫnten
  

  • 120 g quinoa
  • 1/2 blokje kipbouillon of groentebouillon
  • 12 (half) zongedroogde tomaten in stukjes
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • 20 kerstomaten in 2 of 4 gesneden
  • 2 handjes rucola grof gehakt
  • 200 g kikkererwten (=uitgelekt gewicht) gespoeld en uitgelekt
  • 120 g feta
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water en laat het vocht volledig inkoken. Voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
  • Laat de quinoa nadien volledig afkoelen.
  • Meng de (half) zongedroogde tomaten, komkommer, kerstomaten, rucola en kikkererwten. Verkruimel er de feta boven en meng.
  • Voeg de afgekoelde quinoa toe en meng.
  • Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Meng en eet meteen of laat koud worden in de koelkast.
Trefwoord Quinoa, Quinoasalade