Wild

Quinoa met lamsgehakt en munt

Hallo allemaal, vandaag vertel ik jullie over deze lekkernij. Het zal voor de vaste lezers wel duidelijk zijn dat ik graag quinoa eet en dat ik er ook heel graag mee kook. Een tijdje terug wees een kennis me erop dat dit ook zo zijn nadelen heeft. Door de stijging in populariteit in het Westen, stijgt de prijs ook voor de lokale bevolking en kunnen zij het net minder eten omdat het te duur wordt. Ik schroef dus op mijn gemakje een beetje terug en ga op zoek naar andere alternatieven. Komt goed. Dit gerechtje gooi ik er toch nog snel even tussen, gewoon omdat het écht wel lekker was. Ik had een beetje veel gemaakt en mijnheer de echtgenoot heeft er twee dagen van kunnen eten. Dat vond ie alvast geen enkel probleem.

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

350 g lamsgehakt

1/2 rode peper

1/2 tl komijn

verse peterselie

verse munt

3 wortelen

handvol pijnboompitten

peper, zout

olijfolie

Dressing: 3 el Griekse yoghurt, olijfolie, peper, zout, oregano, 1 tl honing

Bereiding:

Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water. De quinoa zal het vocht volledig opslorpen. Wanneer dit gebeurd is, is je quinoa klaar. Voeg eventueel een bouillonblokje toe aan je water.

Snijd vervolgens de rode peper fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie. Voeg de komijn toe en vervolgens het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Stoof aan tot het lamsgehakt goed aangebakken is. Voeg dit toe aan de quinoa. Ik goot voordien even wat van het vet weg, maar dat is je eigen keuze, uiteraard. Schil en rasp de wortelen en voeg ook toe. Rooster de pijnboompitten en voeg toe. Versnipper enkele stengels peterselie en munt fijn en meng dit er ook onder.

Meng alle ingrediënten voor de dressing, kruid voldoende! Schep de quinoa op in twee leuke kommen, werk af met de dressing en…

Laat het smaken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *