Soep,  Wild

Ramen met eend

Let’s talk about ramen. Het is een Japanse soep met noedels en een heleboel toppings naar keuze. Daarbij komt dat het on-ge-lo-fe-lijk lekker is. Zo zo lekker en ook best nog gezond ook. Ramen is in feite een bouillon. Dus hoe lekkerder je bouillon, hoe lekkerder je gerechtje. De échte Japanners trekken dagenlang bouillons die zoveel smaak hebben dat je geen woorden hebt voor hoe lekker het is.

Ik werkte daarentegen met een shortcut (stoute Ginger) en ging voor een voorbereide bouillon. Als je tijd hebt, stel ik voor om je bouillon zelf te maken en er de tijd voor te nemen. Als je geen tijd hebt om dit te doen en toch zin hebt in ramen, stel ik voor dat je voor dit gerechtje gaat. Heel lekker, snel, gemakkelijk en gewoon hmmmm. Slurpen maar!

Benodigdheden, voor 2 personen:

400 ml gevogeltefond

600 ml kippenbouillon (600 ml water verhitten met 1 klontje kippenbouillon)

2 stengels citroengras

3 cm verse gember

1 stuk eendenborstfilet (ongeveer 400 g)

2 eieren

2x baby paksoi

1/2 rode peper

1 norivel

2 stengels lente-ui

100 g ramen noedels

sesamolie

sesamzaadjes

Bereiding:

Doe de fond en bouillon in een pot op het vuur. Rasp er de gember boven. Snijd de stengels citroengras in de lengte in twee en voeg ook toe aan de pot. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat nog een kwartiertje trekken.

Breng water aan de kook voor de eitjes. Maak kruiselings inkepingen in de vetlaag van de eend en kruid aan beide kanten met peper en zout. Verhit een klontje boter met een scheutje olijfolie in een pan op het vuur. Korst de eend zo’n 4 minuten aan elke kant aan en leg de filet dan nog 10 minuten in de oven. Leg de eitjes in het kokende water en kook ze voor 7-8 minuten.

Breng ondertussen opnieuw water aan de kook voor de noedels.

Verhit een scheutje arachideolie in een pan op het vuur. Versnipper de rode peper en voeg deze toe aan de pan. Bak er de paksoi in aan op hoog vuur, kruid met peper. Zet na een paar minuten het vuur lager en dek de pan af. Houd warm zodat de paksoi nog kan verder garen.

Kook de noedels. Snijd ondertussen de lente-ui in schijfjes en knip de norivellen in stukjes.

Giet de bouillon door een zeef en vang op. Snijd de eendenborstfilet in schijfjes. Pel de eitjes en snijd in twee. Neem er twee diepe borden bij. En verdeel er de noedels, de paksoi, de eend, de lente-ui en de norivellen over. Giet de bouillon erover en werk af met een het eitje en een eetlepel sesamolie en sesamzaadjes.

Genieten maar!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *