
Tomaat-Mozzarella
Een lekkere, gezonde en frisse salade,… Dat kan zo heerlijk smaken. Zeker op je terrasje of in je tuintje op een warme, zonnige dag. Geen te zware maaltijden wanneer het heet is, zo heb ik het graag. Tomaat-mozzarella is een echte klassieker, maar blijft toch ook een echte topper. Met wat extra toppings erbij heb je meteen een smaakbom vanjewelste. Als kers op de taart heb je dan ook nog eens gezond gegeten. Zo gezond dat er misschien wel nog plaats is voor een stukje taart. Who knows…
Benodigdheden, voor 2 personen:
2 bollen mozzarella
tomaatjes in verschillende maten en kleuren
handvol pijnboompitten
rucola
verse basilicum
olijfolie
balsamico
peper en zout
Bereiding:
Dit is natuurlijk erg gemakkelijk om te maken. Was de tomaten en snijd ze in schijfjes. Ik nam grote tomaten, kerstomaten, gele tomaten en groenrode tomaten. Schik ze over je volledige bord (laat een klein randje onbedekt).
Snijd vervolgens de mozzarella in schijfjes en leg ze op de tomaten. Neem een handje rucola en leg dit er in het midden bovenop. Sprenkel wat olijfolie over dit geheel en kruid stevig met peper en zout. Rooster wat pijnboompitten. De hoeveelheid is naar keuze, ik nam een stevige handvol omdat ze gewoon zo lekker zijn. Strooi ze over de salade. Werk af met goed veel basilicumblaadjes en flink wat balsamico.
Je salade is helemaal klaar. Neem er eventueel een stukje brood bij en smullen maar.
Geniet ervan!

