Tomaat mozzarella
As Cooked By Ginger
Een heerlijke tomaat mozzarella, Ginger style! Simpel en met kwaliteitsvolle ingrediƫnten, gewoonweg verrukkelijk!
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
- 1 klein ciabatta broodje
- 2 coeur de boeuf tomaten
- 12 gekleurde kerstomaten
- 400 g mozzarella
- 2 handjes rucola
- 1 el witte balsamicoazijn of witte wijnazijn
- 10 blaadjes basilicum
- peper, zeezout
- olijfolie
Maak de croutons door de ciabatta in stukjes te scheuren. Verhit een grote pan op het vuur en doe er de ciabatta in. Besprenkel royaal met olijfolie en een snufje zeezout. Bak goudbruin op middelmatig tot laag vuur. Laat afkoelen.
Snijd de tomaten in dunne schijven en de kerstomaten in twee of vier. Dresseer op een bord.
Scheur de mozzarella in stukken en leg op de tomaten.
Doe de rucola in een mengkom en voeg er de witte balsamicoazijn aan toe. Kruid met peper en een beetje zeezout. Leg op de tomaat mozzarella.
Verdeel er de croutons over en daarover de basilicum.
Werk af met olijfolie en extra peper en zeezout. Smakelijk!
Trefwoord Mozzarella, Tomaat