Koekjes

Zondag Bakdag: Pindakaaskoekjes

Een hele mond vol: ‘Pindakaaskoekjes’ en ze zijn zo lekker dat je ook echt meteen je mond er mee wilt volproppen. Pindakaas, ik bleef er lange tijd van weg. Klonk me zo gek. Ik was meer fan van choco of speculaaspasta. Pindakaas kreeg gewoon geen plaats in onze typisch Belgische jeugd vroeger en ik was er dus nog niet mee bekend. Toen ik het een tijdje terug voor de eerste keer mee naar huis nam, was ik aangenaam verrast. Je kan er zoveel dingen mee doen, ongelooflijk. Ik maakte er al deze havermout-pindakaasballetjes mee en pruts ondertussen verder aan het recept van een heerlijke pindakaasgranola, maar daar heb ik nog even wat prutswerk aan. Ondertussen kunnen we van start gaan met het recept van deze heerlijke ‘peanutbutter cookies’.

unnamed (5)

Benodigdheden, voor ongeveer 10-12 koekjes:

120 g pindakaas

40 g bloem

50 g suiker

1 ei

chocolate chips

unnamed (3)

Bereiding:

Lekker gemakkelijk en snel. Verwarm je oven alvast voor op 180°C. Meng de pindakaas, de suiker en het ei tot een smeuïge massa. Voeg de gezeefde bloem toe en meng. Voeg als laatste de chocolate chips toe. Hoeveelheid naar keuze. Ik liet me toch wel even goed gaan ermee.

unnamed (7)

Neem een bakplaat die je bekleedt met bakpapier. Per koekje neem je ongeveer één eetlepel deeg (ik nam iets minder dan een volle eetlepel). Rol er een balletje van en druk het dan plat. Doe dit tot je deeg op is. Als je toevallig zo’n leuke stempel als mezelf in huis hebt (stempel met ‘Homemade’ op), kan je deze nog even in de koekjes drukken.

unnamed (1)

Je mag de koekjes al goed plat drukken, want ze zetten niet meer veel uit. Zet ze 10 minuten in de oven en ze zijn klaar om verorberd te worden. Ze zullen héél snel weg zijn, geloof me!

Enjoy!

unnamed (4)unnamed (10)unnamed (9)

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *