Chocolade,  De Kinderhoek,  Koekjes,  Snacks

Zondag Bakdag: Havermout-Pindakaas koekjes

Laat je niet misleiden door het uiterlijk van deze balletjes, want ze zijn god-de-lijk! Ik had er niet het volste vertrouwen in dat ze lekker gingen zijn en proefde ze een beetje sceptisch, maar God, ze zijn écht goed. Ze smaken een beetje zoals een Snickers, maar dan wat gezonder. De textuur is ook helemaal geweldig. Een zacht balletje om in te bijten. Ik kan er niet enthousiast genoeg over zijn. Het is eens iets helemaal anders dan de standaard koekjes. Deze moet je niet eens bakken. Ze zijn letterlijk klaar op 10 minuten. Ze moeten dan even opstijven in de koelkast en een uurtje later ben je gewoon keihard aan het genieten van een zoete zonde. Dé perfecte snack. Give me mooooore!

Benodigdheden, voor 12 koekjes:

135 g havermout

6 el cacaopoeder

1 zakje vanillesuiker

60 g boter

90 ml rijstsiroop

120 g pindakaas

Bereiding:

Smelt de boter, pindakaas en rijstsiroop op het vuur totdat het een mooi, lopend geheel wordt. Meng ondertussen de havermout, het cacaopoeder en de vanillesuiker. Voeg het natte geheel aan het droge toe en meng goed zodat alle droge ingrediënten nat zijn.

Neem een bord waar je een stukje bakpapier op legt en maak balletjes van steeds één eetlepel van het mengsel. Je kan op deze manier ongeveer 12 koekjes vormen. Zet de koekjes/balletjes in de koelkast en laat een uurtje opstijven. Vanaf dan kan je ze wel eten. Bewaar ze ook in de koelkast. Ze kunnen zo zeker enkele dagen mee, maar of ze het zo lang gaan volhouden…

Enjoy!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *