Chocolade,  Koekjes

Chocoladebiscuits

Het is weer zondag bakdag en dan heb ik regelmatig een lekkertje voor jullie. Deze week heb ik het simpel gehouden met heerlijke chocoladekoekjes, gedipt in chocolade. Chocolate heaven dus. Ik hou het graag simpel met mijn bakseltjes. Ik ben niet zo voor de überspeciale taarten met duizend decoraties of ingewikkelde recepten. Ik hou van simpele cakes en lekkere koekjes. Het hoeft niet complex te zijn om lekker te zijn. Dat geldt niet alleen voor desserts, vind ik. Ik hou van simpel eten. Simpel en gezond. Minus de dessertjes dan. Dit recept heb ik uit een klein boekje dat ‘muffins’ noemt. Ik zou een auteur vernoemen, maar die staat er gewoon niet op. Ik heb de hoeveelheden en gebruiksaanwijzingen een beetje aangepast om het gemakkelijker en sneller te maken. Veel bakplezier.

image

Benodigheden:

110 g boter, zacht

60 g suiker

125 g bloem

2 el cacaopoeder

150 g pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de boter en de suiker. Zeef de bloem erboven en voeg het cacaopoeder toe. Meng tot een mooi geheel. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak 6 cm lange koekjes. Zorg ervoor dat ze smal zijn. De koekjes smelten nog een beetje en worden breder. Druk met een vork op de koekjes zodat er streepjes in komen te staan. Zet ze in de oven voor 15 minuten.

image

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen tot ze hanteerbaar zijn. Smelt de pure chocolade au bain-marie en doe in een smal, hoog kommetje. Dip beide uiteindes van de koekjes goed in de chocolade en leg terug op het bakpapier. Zet de koekjes even in de koelkast of buiten zodat de chocolade kan drogen. Het duurt eventjes voor de chocolade volledig droog is.

Voilà, gemakkelijk, snel en heerlijk!

Als dat geen goei koekskes zijn.

image

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *