Koekjes

Zondag Bakdag: Tahinikoekjes

Sommigen onder jullie zullen al wel vertrouwd zijn met tahin, anderen dan weer niet. Tahin is eigenlijk sesampasta. Een smeerpasta gemaakt van sesamzaadjes. Het is de ideale basis voor een lekkere dressing, om toe te voegen aan je favoriete spread of met wat extra ingrediënten (denk citroen, olijfolie, yoghurt,..) tussen je pita of bij je falafel te doen. Het staat vast dat je er véél richtingen mee uit kan. Je kan er zelfs heerlijke koekjes mee maken, mmm! Als je nu niet dringend naar de winkel moet lopen en een pot in huis moet halen, dan weet ik het ook niet meer. Bakken maar!

Benodigdheden, voor ongeveer 10 koekjes:

120 g tahin

40 ml ahornsiroop

1 tl kaneel

90 g havervlokken

1 zakje vanillesuiker

snufje zout

4 el chocoladedruppels (of zoveel of weinig je zelf wilt)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de tahin en de ahornsiroop tot een glad geheel. Voeg de kaneel, de vanillesuiker en het snufje zout toe. Vervolgens doe je er de havervlokken bij en meng je alles heel goed. Als laatste voeg je de chocoladedruppels toe.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Neem per koekje ongeveer één eetlepel en rol deze tot een balletje. Duw daarna alle balletjes een beetje plat met je vingers. Zet 10 minuten in de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ervan eet. Als je de koekjes wat groter maakt, zet ze dan enkele minuten langer in. De koekjes zijn klaar als de randjes goudbruin zijn.

TIP: In plaats van chocoladedruppels kan je er ook grof gehakte walnoten bij doen.

Enjoy!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *