Chocolade,  Koekjes

Zondag Bakdag: Nutellakoekjes

Nutella moet denk ik één van die producten zijn die wereldwijd door iedereen gesmaakt worden. Ik ken letterlijk niemand die geen Nutella lust. En anders: vriend af. Je moet goed gek zijn om deze choco niet te lusten. Het liefst van al eet ik het met een toast waar ik de choco meteen opsmeer zodat deze nog een beetje kan smelten op mijn warme toast. Ik smeer er dan de dikst mogelijke laag op, die varieert naargelang mijn gezelschap. Ben ik alleen, met mijn man of mijn broer, zus, ouders, dan geneer ik me absoluut niet en gaat er de dikste laag overheen. Ben ik op één of ander ontbijt waar ik mijn manieren op zijn minst een beetje moet houden, dan hou ik het bescheiden, en smeer ik de laag zo dik als sociaal aanvaardbaar is.

Met deze koekjes kan je je Nutella-dreams wel vervullen. Ze bestaan grotendeels uit Nutella én om zot te doen, leggen we in het midden van de koekjes nog eens een toefje. Laten we even kijken hoe dat verloopt.

IMG_1929

Benodigdheden, voor ongeveer 8 koekjes:

130 g Nutella (of de lactosevrije variant, het is geen Nutella, maar zeker wel lekker)

100 g suiker

130 g speltbloem (of bloem naar keuze)

1 ei

Afwerking: de pot choco bij de hand houden.

IMG_1931

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem en voeg er de rest van de ingrediënten aan toe. Meng tot een vast deeg. Verdeel het deeg in ongeveer 8 hoopjes waar je balletjes van rolt. Neem een balletje in je hand en druk het plat. Doe iets minder dan een halve theelepel choco in het midden van het koekje en plooi het dan dicht om het opnieuw in een balletje te rollen. Leg op de bakplaat en druk wat plat. Doe dit met alle koekjes. De extra choco in het midden zal ervoor zorgen dat de kern van je koekje zacht is. Daartegenover is de buitenkant hard. De ideale combinatie, een hard koekje met een zachte kern.

Bak de koekjes 8-10 minuten en laat volledig afkoelen.

Smullen maar!

IMG_1930

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *