Ovenschotel met zoete aardappel en boerenkool
Om één of andere reden zijn zoete aardappel en boerenkool echt heel erg lekker samen. Ik heb dat recent ontdekt en ondertussen kan ik niet meer stoppen met ze te combineren. Oeps! Ik heb ontdekt dat geroosterde kikkererwten er ook geweldig lekker bij zijn. Nog een paar dingen extra en je hebt meteen een topper van een gerechtje bij elkaar. Love it!
Bij deze ovenschotel gooien we nog wat quinoa en kaas in de mix en je hebt een lekker en simpel gerecht dat je perfect op voorhand kan klaarmaken en ideaal is voor een doordeweekse avond. Lekker!
Benodigdheden, voor 2 personen:
120 g quinoa
2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
2x handvol boerenkool
1 zakje (lactosevrije) emmentaler
peper, zout, olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en schil je zoete aardappels. Snijd ze in blokjes en doe ze op de bakplaat. Sprenkel er flink wat olijfolie en wat peper en zout over en meng met je handen zodat alle blokjes onder de olijfolie hangen. Zet 20 minuten in de oven.
Ondertussen kook je de quinoa gaar door 1 deel quinoa met 2 delen water te koken. Eventueel met een bouillonblokje erbij (ik doe dit altijd). Terwijl de quinoa staat te garen, stoof je de kool aan in een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en zet apart. De kool aanbakken duurt maar enkele minuten.
Neem er een mooie ovenschotel bij en doe er de quinoa, zoete aardappelblokjes en boerenkool in. Meng alles goed onder elkaar, strijk een beetje glad en verdeel er het zakje kaas volledig over. Zet 15 minuten in de oven of totdat de kaas mooi goudbruin is.
Haal uit de oven en dien op.
Simpel, weinig ingrediënten en gemakkelijk te maken. Smakelijk!