Veggie,  Voor- of bijgerecht

Hartige zoete aardappelwafel

Wafels. Geef ze me gerust in alle geuren en kleuren en ik verorber ze allemaal. Als ik op restaurant zit en iemand zegt ‘dit gerecht is een wafeltje van…’ dan moeten ze al niet meer verder babbelen om een tevreden klant te hebben. Om het dan even serieus met de haren te trekken. Een wafel is gewoon zo, ja, lekker. Ik heb nog niet vaak een teleurstellende wafel gegeten, moet ik zeggen. Laten we in de categorie ‘niet teleurstellende wafels’ verder gaan en eens voor een hartige zoete aardappelwafel gaan.

Dat de zoete aardappel een zeer veelzijdige groente is, dat kunnen we niet meer ontkennen. Je kan het in desserts verwerken, puree van maken, ze tot frietjes bakken, roosteren om in je salade te doen,… je kan er dus veel mee doen, heel veel. En vanaf nu kan je er ook hartige wafels mee maken. En ik toon je hoe!

Benodigdheden, voor ongeveer 6 wafels:

350 g zoete aardappel

1 lente-ui, in schijfjes

1 el versnipperde verse peterselie

1 el versnipperde verse bieslook

50 g amandelmeel

1/2 tl bakpoeder

1 ei

scheutje melk

50 g emmentaler

peper, zout, rozemarijn

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, doe ze op een bakplaat en sprenkel er olijfolie, peper en zout over. Meng zodat alle blokjes onder de olijfolie hangen en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en doe in de blender samen met de rest van de ingrediënten. Kruid met peper, zout en rozemarijn en mix tot een stevig beslag.

Verhit je wafelijzer en bak de wafels in zo’n 6-7 minuten goudbruin.

Lekker met een frisse salade en yoghurtdip!

Smakelijk!

Laurence

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *