Vlees

Gevulde paprika met cheddar en avocadodressing

Paprika is een ideale groente om te vullen. Het oogt mooi, het smaakt lekker en paprika past qua smaak bij veel. Het is sterk van smaak waardoor je niet al te veel nodig hebt om een smaakvol gerechtje te maken.

Ik gaf onlangs een workshop waarvan ik nog best wel wat rode paprika’s over had. Jullie weten ondertussen al lang dat ik niet van verspilling hou en dus ging ik aan het brainstormen over een manier om deze paprika’s niet verloren te laten gaan. ‘Ik ga ze vullen’, was mijn eerste idee. En aangezien de eerste ideeën meestal de beste zijn, ging ik daar voor.

Ik vulde de paprika met een rijst-gehakt mengeling en werkte af met nog meer lekkers. Een beetje een Mexicaans getinte paprika. Klinkt dat goed? Dan gaan we aan de slag!

IMG_1918

Benodigdheden, voor 2-3 personen:

3 rode paprika’s

300 g rundsgehakt

100 g wilde rijst

1 klein blikje maïs

1 lente-ui

blok cheddar

1 avocado + 120 ml water, 1 el olijfolie, sap van 1 citroen, peper, zout, cayennepeper

peper, zout, chilipoeder, basilicum

olijfolie

IMG_1919

Bereiding:

Was de paprika’s en snijd ze in de lengte in de helft. Verwijder de zaadlijsten en leg ze met de binnenkant naar boven op de bakplaat. Zet ze 20 minuten op 180°C. Ondertussen maken we de vulling. Breng water aan de kook en kook de rijst erin gaar. Snijd de lente-ui in schijfjes en verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof de lente-ui alvast kort aan en voeg dan snel het gehakt toe. Kruid met peper, zout, basilicum en een snufje chilipoeder.

Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de maïs toe. Als laatste voeg je de gare rijst toe. Meng alles goed onder elkaar. Neem de paprika’s, die ondertussen klaar zouden moeten zijn, erbij en vul ze royaal met de vulling. Het kan zijn dat je nog wat over hebt, maar de vulling is ook heel lekker zo of tussen een tortillavel.

IMG_1917

Rasp wat cheddar en strooi deze over de paprika’s. Zet ze terug zo’n 10 minuten in de oven. Ondertussen maak je de avocadodressing door alle ingrediënten in de blender te doen en te mixen tot een glad geheel.

Haal de paprika’s uit de oven. Leg ze op een mooi bord en sprenkel er wat van de dressing over. Je kan ze zo of met een salade eten. Smakelijk!

IMG_1920

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *