Vlees

Oosters stoofvlees met pikante paksoi

Zoals jullie weten, ontwikkel ik regelmatig recepten voor bedrijven en ik verzorg dan ook de fotografie. Dit is zo één van de gerechtjes. Ik moet er op de blog helemaal geen reclame voor maken, maar ik vond het zo’n tof gerechtje dat ik het gewoon super graag met jullie wilde delen. Ik ontwikkelde dit receptje voor Lacroix, je weet wel, die van de fonds. Ze brachten twee bio fonds op de markt en ik creëerde er twee receptjes mee. Dit Oosters stoofpotje met rijst en pikante paksoi is er eentje van. EN OF het lekker is, hmmm!

Benodigdheden, voor 4 personen:

Voor het stoofvlees:

1 kg stoofvlees

200 ml bio runder fond van Lacroix

80 ml sojasaus

120 g bruine suiker (donkere)

3 tenen look

3 cm verse gember

2 el rijstazijn

1 tl sesamolie

1 tl sambal

1 sjalot

peper

1 flinke el maïzena + 60 ml water

Voor de rijst en paksoi:

250 g rijst

koriander

4x baby paksoi of 2x grote paksoi

2 cm verse gember

½ rode peper

Voor de afwerking:

sesamzaadjes

limoen

lente-ui

koriander

Bereiding:

Doe de sojasaus, Bio fond, bruine suiker, versnipperde tenen look, gember (geraspt), sesamolie, sambal en rijstazijn in een mengkom en meng met de garde.

Verhit een flinke klont boter en scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Versnipper de sjalot. Bak het stoofvlees samen met de ui aan (snijd op voorhand de grootste stukken stoofvlees in twee). Kruid stevig met peper. Giet er na enkele minuten de kom met fond bij. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur middenlaag en zet de deksel op de pot. Laat op deze manier een uurtje pruttelen. Ga er af en toe in roeren.

Wanneer het stoofvlees nog een kwartiertje moet opstaan. Kook je de rijst gaar zoals aangewezen op de verpakking.

Verhit vervolgens een flinke scheut arachideolie in een pan op het vuur. Versnipper de rode peper en verse gember voor de paksoi en doe deze in de pan. Leg er na een minuutje de paksoi bij. Bak kort aan op hoog vuur en zet het vuur dan lager. Dek af en laat op laag vuur staan totdat het tijd is om te serveren.

Meng voor het stoofvlees het bindmiddel (maïzena) met het water en giet het bij het stoofvlees. Zet het vuur terug hoog en laat een paar minuten doorkoken. Je stoofvlees is klaar.

Giet de rijst af, versnipper wat koriander fijn en meng deze onder de rijst.

Neem een groot bord en een kommetje. Doe stoofvlees in het kommetje. Leg er de rijst en de paksoi langs en werk af met sesamzaadjes, koriander, lente-ui en wat limoensap.

Smakelijke groetjes,

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *