Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Linguine met Siciliaanse vleessaus

Op zaterdag blog ik meestal een pastagerechtje. Wij eten ongeveer één keer per week pasta en meestal met een tomatensausje of een variatie daarop. Vandaag maak ik een soort spaghettisaus, maar dan met ricotta erbij. Echt heerlijk. Dit was het hoofdgerecht van mijn Valentijnsdiner. Het lief heeft er heel erg van genoten. En als mijn tafelgenoten genieten, dan geniet ik ook. Geen compliment zo groot als mensen die je eten vol smaak opeten. Vind je ook niet?

Benodigdheden, voor 2 personen + restje om de dag erna op te eten:

250 g linguine

500 g gehakt, varkenskalfs

125 ml rode wijn

2 el tomatenpuree

1 blik tomaten in blokjes (400g)

250 g ricotta

parmezaan

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Opm: Ik maak teveel saus voor 2 personen, maar ik vind het heerlijk om het de dag erna nog op te eten met een restje pasta of een stukje brood. Je kan het ook altijd invriezen, natuurlijk!

Verwarm een goede scheut olijfolie in een grote pot. Begin het gehakt te bakken. Zorg dat het in kleinere stukjes verkruimeld wordt. Bak het ongeveer 5 minuten aan. Voeg de rode wijn en de tomatenpuree toe. Laat opnieuw 5 minuten koken, zodat de alcohol kan verdampen. Doe vervolgens het blik tomaten erbij. Spoel het blik uit met een scheutje water en doe dat ook in de pot. Kruid met peper en zout. Doe het deksel op de pot, laat een spleetje open en laat 45 minuten pruttelen op een lager vuurtje. Wanneer de saus nog een kwartiertje op moet staan, begin je je pasta te koken. Kook de pasta gaar zoals aangewezen op het pakje. Vermeng de ricotta met drie eetlepels kookvocht van de pasta en zet apart. Rasp de parmezaan.

Giet de pasta af en doe terug in de pot. Voeg de ricotta toe en meng. Voeg zoveel saus toe als je zelf nodig acht, meng en serveer in diepe pastaborden. Werk af met de parmezaan en eventueel een blaadje basilicum.

Overheerlijk!

Buon appetito.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *