Pasta,  Super Healthy,  Veggie

Gezonde pasta met geroosterde tomatensaus en courgette

Hallo, allemaal! We gaan voor een gezonde pasta vandaag. Dit gerechtje bestond eerst enkel uit courgettenoedels en een romige geroosterde tomatensaus, maar ik heb het een beetje aangepast. Levensstijlen veranderen en dus eetstijlen ook. Ik zou nu niet meer genoeg hebben met enkel courgetteslierten en de saus en heb iets meer nodig om gezond en op gewicht te blijven. Ik voegde er dus een kleine hoeveelheid pasta aan toe en werkte af met broodkruim. Echt super lekker! 

TIP: Zoek je toch nog een lichte lunch,  kan je altijd wel voor enkel courgettenoedels gaan, natuurlijk. Mijn receptjes dienen ter inspiratie en kunnen perfect aangepast worden naar eigen voorkeuren. Veel kookplezier!

Heimwee naar het vorig recept? De saus maak je op dezelfde manier, je laat het broodkruim weg en je spiraliseert 2 courgettes in plaats van 1. Al de rest blijft hetzelfde 😉

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 grote courgette

100 g spaghetti (eventueel volkoren)

4 grote of 5 kleine tomaten

2 flinke el platte kaas

1 sjalot

handje verse basilicum

chilipoeder, Italiaanse kruiden

peper, zout

olijfolie, boter

Broodkruim: 1 witte boterham, 1 el pijnboompitten, enkele takjes verse peterselie

Bereiding:

Snijd de tomaten in vier of acht en leg ze in een ovenschotel. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper, zout en flink wat Italiaanse kruiden. Snijd de sjalot grof en leg deze bij op de bakplaat. Meng alles goed en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Maak met de spiraalsnijder slierten van de courgette en zet apart. Wanneer de tomaten bijna klaar zijn, breng je de pasta aan de kook.

Doe de tomaten en het sap dat in de ovenschotel achterblijft in de blender en voeg er de platte kaas en versnipperde basilicum aan toe. Kruid met extra Italiaanse kruiden en peper en eventueel extra zout. Mix tot een gladde saus.

Doe de boterham, pijnboompitten en peterselie in de blender en mix tot fijne kruimels. Verhit een klontje boter in de pan en bak het broodkruim goudbruin. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak de courgettenoedels er kort in aan, kruid met peper en zout. Voeg na twee minuten de saus toe en vervolgens de gare pasta. Meng goed, schep op en werk af met het broodkruim.

Eet smakelijk!

Laurence

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *