Groene curry met kip en groentjes
Groene curry met kip en groentjes. Wàt een heerlijke maaltijd, deze groene curry. Zo eentje dat nu eens echt heel goed gesmaakt heeft. Om één of andere reden, maak ik bijna altijd rode curry en denk ik er niet vaak aan om groene curry te maken.
Switch it up!
Maar toen ik voor de maaltijdboxen bij Delhaize stond, zag ik er eentje voor groene curry liggen. Het enige dat ik nog nodig had, was kip, rijst en zonnebloemolie. Al de rest zat in de box. Aangezien ik die drie dingen allemaal in huis had, dacht ik. Die maaltijdbox wil ik!
In de maaltijdbox van Delhaize zit alles om snel en gemakkelijk een maaltijd op tafel te zetten. Ik vind het alvast een heel goed idee. Zeker als je nog snel langs de winkel moet passeren omdat je nog geen eten hebt voor ’s avonds en ook weinig inspiratie hebt. Maaltijdbox de kar in, even checken wat je nog bijkomend nodig hebt (staat duidelijk op de box) en check. Avondeten is voorzien.
Wat heb je nodig?
- Maaltijdbox groene curry van Delhaize
- Kip: kippendij of borstfilet
- Witte rijst: of rijst naar keuze die je graag eet bij een groene curry
OF
- Courgette
- Puntpaprika
- Rode ui
- Rode peper
- Wortel
- Babykomkommers: of een stukje gewone komkommer
- Groene currypasta
- Tomaten
- Kokosmelk: uit blik of brik
Wat moet je doen?
Je bereidt alles goed voor en dan is het enkel nog alles in één pot doen. Je snijdt dus je courgette, paprika, rode ui, rode peper, wortel, komkommers en tomaten. Alles mag samen in één kom, behalve de rode ui. Snijd de kip in blokjes.
Bak de kip in een scheutje zonnebloemolie tot hij goudbruin is. Voeg de rode ui toe en roerbak tot deze wat slapper wordt. Voeg dan de rest van de groentjes toe en bak op hoog vuur. Enkele minuten later mag de groene currypasta erbij. Nog eens roeren en dan de kokosmelk. Breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat 10 minuten pruttelen.
Kook je rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel de rijst over twee borden. Schep er de groene curry over. Afwerken kan eventueel met sesamzaadjes en koriander als je dit in huis hebt. Enjoy!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Maaltijdbox: Je kan dit recept dus als maaltijdbox kopen bij Delhaize maar ook gemakkelijk zelf de ingrediënten bij elkaar zoeken in de winkel. Moest de box dus toevallig uitverkocht zijn, bij deze het ingrediëntenlijstje 😉
- Afwerking: Zoals voorgesteld kan je afwerken met sesamzaadjes en koriander, maar pindanootjes gaan hier ook lekker bij zijn.
- Veggie: Je kan dit gerecht veggie maken door de kip weg te laten of te vervangen door blokjes tofu.
- Voorbereiding: Je kan het recept volledig op voorhand klaarmaken en gewoon opwarmen wanneer het tijd is om te eten.
- Bewaren: Dit gerecht blijft nog 2 dagen goed in de koelkast.
Hoor je graag van me welke curryrecepten ik nog voor jou in petto heb? Check dan zeker eens deze gerechten.
- Curry met kip en ananas
- Curry van quinoa en groentjes
- Linzencurry met kikkererwten
- Curry van vis en mango
- Curry van kipgehaktballen
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Groene curry met kip en groentjes
Ingrediënten
Met de maaltijdbox
- 1 Maaltijdbox groene curry te koop bij Delhaize
- 300 g witte rijst
- 400 g kipfilet in blokjes of reepjes
Zonder de maaltijdbox
- 400 g kipfilet in blokjes of reepjes
- 1 rode ui versnipperd
- 1 courgette in blokjes
- 1 puntpaprika in dunne reepjes
- 1 babykomkommer in schijfjes
- 1 grote wortel geschild, in schijfjes
- 2 tomaten in kleine blokjes
- 1 rode peper versnipperd, zonder zaadlijsten
- 1-2 el groene currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 300 g witte rijst
- peper, zout
- zonnebloemolie
Voor de afwerking
- 2 el sesamzaadjes
- verse koriander
Instructies
- Neem er een grote kookpot bij en verhit er een scheutje zonnebloemolie in.
- Bak er de kip in aan en kruid met peper en zout. Voeg na een minuutje de rode ui toe en bak de kip verder tot hij aangekorst is.
- Voeg de courgette, puntpaprika, komkommer, wortel, tomaten en rode peper toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg de currypasta toe. Pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak. Bak een minuutje mee. Roer goed.
- Giet de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat een 10 tal minuten stevig koken.
- Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Verdeel de rijst over de borden. Schep daarover de groene curry en werk af met sesamzaadjes en koriander. Echt zo lekker! Smakelijk!
3 Comments
Hilde
Heel lekker en snel klaar 👍
As Cooked By Ginger
Dankjewel! 🙂
Inge
Super lekker. Dit zal vaker op het menu komen.😋