Comfortfood,  Vlees

Escalope Milanese met guacamole en tomaatjes

Dit is echt een topgerechtje, al zeg ik het zelf. Escalope Milanese kunnen we niet echt onder de noemer gezond plaatsen, maar het wordt dan ook vaak gegeten met pasta, tomatensaus en véél parmezaan (ook te heerlijk, natuurlijk) of zelfs met frietjes. Ik combineer het met gezonde ingrediënten, waardoor je guilt-free van je oh zo lekkere ‘shnitzel’ kan genieten. Het is snel klaar, waardoor het een perfect doordeweeks gerechtje is. Je kan het glutenvrij maken indien gewenst en het is gewoon echt zo lekker! Meer moet een mens niet hebben, toch?

IMG_5105

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 kalfslapjes (of meer als ze klein zijn)

(glutenvrij) paneermeel

1 ei

een pakje trostomaatjes, kleintjes die nog aan de stengel hangen

2 avocado’s

peper, zout, lookpoeder, tijm, rozemarijn, oregano

olijfolie

IMG_5104

Bereiding:

Doe de tomaatjes in een ovenschotel. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper, zout, tijm, oregano en rozemarijn. Zet 30 minuten in de oven op 180°C. Haal ondertussen de kalfslapjes door het ei en bedek met paneermeel. Zet apart.

IMG_5107

Plet vervolgens de twee avocado’s en voeg peper, zout, lookpoeder en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en zet apart. Wanneer de tomaatjes nog een kleine tien minuten in de oven moeten staan, begin je met het bakken van je vlees. Bak het vlees in voldoende vetstof naar keuze (ik gebruikte boter). Als het vlees klaar is, kan je aan het serveren slaan.

IMG_5108

Je kan het eten zo op twee borden dresseren, ofwel maak je er een leuke schotel van zoals op de foto.

Heel erg lekker.

Smakelijk!

IMG_5103

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *