Ga terug

Ovenschotel met tomaat en halloumi

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, gezonde en vegetarische ovenschotel met tomaat en halloumi. Een smaakvolle topper voor het hele gezin!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 1 sjalot versnipperd
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 6 tomaten in blokjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl basilicum
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 blok halloumi in schijfjes
  • peper, zout
  • lookolie

Instructies
 

  • Verhit een scheut lookolie in een grote pan. Bak er de sjalot en rode peper in aan en voeg een minuut later de courgetteblokjes toe.
  • Roerbak en voeg de tomatenpuree toe. Bak een minuutje.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en alle kruiden behalve de verse peterselie. Kruid ook met peper en zout.
  • Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur zodat het kan indikken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Doe de saus in een ovenschaal. Verdeel er de schijfjes halloumi over en bak 15 minuten.
  • Werk af met peterselie en eventueel wat extra lookolie. Serveer met brood. Smakelijk!
Trefwoord Halloumi, Ovenschotel