Koekjes

Vanillekoekjes

Ik ben zot van zandkoekjes. Ben ik altijd geweest en dat zal altijd zo blijven. Gewoon de geur al waar je hele huis mee gevuld wordt, hmmm! Je kan er trouwens alle kanten mee op. Je kan ze pimpen door de helft van het koekje in chocolade te dippen of er ‘chocolate chips’ doorheen te draaien. Ze zijn simpel om te maken en oh zo heerlijk.

PS: Als je bijvoorbeeld wilt trakteren op je werk/school of je gaat naar een feestje, dan zijn deze gemakkelijk te maken en ze worden gesmaakt door (zo goed als) iedereen.

Benodigdheden, voor ongeveer 20 koekjes:

225 g bloem

150 g boter, in kleine stukjes snijden, op kamertemperatuur.

125 g suiker

1 zakje vanillesuiker

Optioneel: Chocolate chips of gesmolten chocolade voor de afwerking

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en meng. Voeg vervolgens de boter toe en kneed het mengsel met je vingers tot je er een stevige deegbal van kan vormen.

TIP: Voeg eventueel een handvol chocolate chips toe. Extra lekker!

Bestrooi je werkblad royaal met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1-1,5 cm dik. Steek er met een vorm naar keuze koekjes uit. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de koekjes hierop. Zet de koekjes 12-15 min in de oven. Als ze er mooi goudbruin uitzien, zijn ze klaar (check vanaf 12 minuten zodat je ze niet laat aanbranden).

Laat de koekjes volledig afkoelen voor je er van eet.

TIP: Sprenkel eventueel wat gesmolten chocolade over de koekjes of dip ze er tot de helft in en laat opstijven in de koelkast.

Geniet ervan!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *