Ga terug

Vanillekoekjes

As Cooked By Ginger
Heerlijke, boterachtige vanillekoekjes. Zo simpel maar oh zo lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 20 vanillekoekjes

Ingrediënten
  

  • 225 g patisseriebloem gezeefd
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem, suiker en vanillesuiker.
  • Kneed de boter eronder met je handen of kneed het deeg in de keukenmachine. Kneed tot je een stevige deegbal hebt.
  • Bebloem je werkvlak en rol het deeg uit tot een dikte van ong. 1 à 1,5 cm.
  • Steek er me je favoriete vorm koekjes uit, ongeveer 20 koekjes.
  • Leg ze op een vel bakpapier op de koude bakplaat en bak 12-13 minuten of totdat de randjes lichtjes goudbruin zijn.
  • Laat volledig afkoelen en eet op!
Trefwoord Koekjes, Vanille