Chocolate chip cookies
As Cooked By Ginger
Dé perfecte chocolate chip cookies. Een kleine crunch langs buiten met een smeuïge, zachte kern en grote stukken chocolade. Chocolate heaven!
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
- 115 g boter zacht en in blokjes
- 80 g suiker
- 130 g lichtbruine suiker
- 1 ei
- 220 g patisseriebloem
- 1/2 tl bicarbonaat
- 1/2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 150 g pure chocolade grof gehakt
Klop de boter en de suiker en lichtbruine suiker op met de elektrische garde of in de keukenmachine.
Voeg het ei toe en klop het eronder.
Voeg de bloem, bicarbonaat, bakpoeder en zout toe en meng tot één geheel.
Voeg de grof gehakte chocolade toe en meng deze onder het deeg.
Rol 14 balletjes, leg ze op een bebloemd bord en zet 60 minuten in de koelkast.
Leg de balletjes op de bakplaat (met bakvel eronder), laat voldoende plaats tussen en druk ze niet plat. Bak 10-12 minuten.
Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.
- Het deeg kan rauw in balletjes ingevroren worden. Zin in koekjes? Laat de balletjes kort ontdooien en bak af.
- De koekjes bewaren een 3 à 4-tal dagen in een afgesloten doos. Al zijn ze de eerste dag het allerlekkerst!
Trefwoord Chocolade, Koekjes