Ga terug

Chocolate chip cookies

As Cooked By Ginger
Dé perfecte chocolate chip cookies. Een kleine crunch langs buiten met een smeuïge, zachte kern en grote stukken chocolade. Chocolate heaven!
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 14 koekjes

Ingrediënten
  

  • 115 g boter zacht en in blokjes
  • 80 g suiker
  • 130 g lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 220 g patisseriebloem
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 g pure chocolade grof gehakt

Instructies
 

  • Klop de boter en de suiker en lichtbruine suiker op met de elektrische garde of in de keukenmachine.
  • Voeg het ei toe en klop het eronder.
  • Voeg de bloem, bicarbonaat, bakpoeder en zout toe en meng tot één geheel.
  • Voeg de grof gehakte chocolade toe en meng deze onder het deeg.
  • Rol 14 balletjes, leg ze op een bebloemd bord en zet 60 minuten in de koelkast.
  • Leg de balletjes op de bakplaat (met bakvel eronder), laat voldoende plaats tussen en druk ze niet plat. Bak 10-12 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Notities

  • Het deeg kan rauw in balletjes ingevroren worden. Zin in koekjes? Laat de balletjes kort ontdooien en bak af. 
  • De koekjes bewaren een 3 à 4-tal dagen in een afgesloten doos. Al zijn ze de eerste dag het allerlekkerst!
Trefwoord Chocolade, Koekjes