Het leven zoals het is

Het leven zoals het is: Mijn gouden voedingsregels

Ik krijg heel vaak vragen over hoe ik eet, wat ik eet en wat ik laat en hoe ik mijn lijn kan behouden terwijl ik continu tussen eten zit. Wel, dat is voor mij ook een hele weg geweest en ondertussen heb ik het het, denk ik en hoop ik, wel onder de knie en heb ik een manier gevonden die ik op langere termijn kan volhouden.

De gouden voedingsregels van Ginger.

Niets van drink voor elke maaltijd een gigantisch glas water of doe kaneel en gember in alles. Ook niet van eet enkel tussen die en die uren of eet 5 dagen niks en ga los in het weekend. Geen dieet, geen strikte regels, gewoon gevoelsmatig. Want in ieders hoofd zit een klein meneertje die heus wel weet wat goed en niet goed is. Je moet gewoon zin hebben om ernaar te luisteren…. Dus, wat doe ik allemaal wel en niet om een (relatief) gezond leven te leiden?

KOMT IE!

1.Ik overeet me zelden

Overeten, ik ben er een tijd geleden mee gestopt. Genoeg is gewoon genoeg. Vanaf het moment dat je voelt dat je een maag hebt, is het écht hoog tijd om te zeggen: dag en bedankt. Om dit gevoel te herkennen, helpt het om niet te snel te eten. Anders heb je het pas door als het al te laat is. Lees hier mijn tips tegen overeten.

2. Ik ben niet bang van vetten, maar wel van suiker

Mijn suikerverslaving was real. Als ik erop terug kijk, wauw. Door mijn zwangerschap ben ik kunnen (moeten!) stoppen met suiker en na de zwangerschap ben ik dat ook blijven aanhouden. Het blijft een gevoelig punt voor mij, maar het helpt me wel enorm om mijn gewicht te behouden. Boter, olijfolie en een heleboel goede vetten, daar kijk ik dan weer amper naar. Ik bak met veel boter, sprenkel royaal olijfolie over mijn salades, eet noten zonder ze te tellen en van kaas blijf ik ook niet af. Mijn hersenen hebben dit nodig.

3. Ik vertrek altijd vanuit groenten.

Ik kan het niet genoeg benadrukken. Als je gerechtjes maakt, vertrek dan altijd zoveel mogelijk vanuit groenten. Een basis van groenten en die aanvullen met ander lekkers. Zo eet ik het grootste deel van de tijd.

4. Ik eet regelmatig vegetarisch en plantaardig

Een stukje vlees of vis smaakt me veel meer als ik het één keer per week eet, dan wanneer ik het elke dag zou eten. Ik eet ongeveer zo’n vier keer per week vegetarisch. Ook tussen mijn boterhammen eet ik bijna altijd kaas en niet vaak vlees. Behalve soms americain in het weekend want dat is gewoon te lekker.

5. Als ik ongezond wil doen, dan doe ik het meteen goed.

Eet ik koeken, chips, frieten en alle andere dingen die niet goed voor je zouden zijn? JA, natuurlijk! Als ik zondig, zondig ik goed. Ik ben niet pro ongezonde dingen alsnog gezonder proberen te maken als je al gezond eet. Als ik op een avond spaghetti wil eten, dan eet ik spaghetti met alles erop en eraan. Frietjes van de frituur? Ik doe het zelden, maar als ik het doe dan eet ik twee vleesjes, mega veel frieten en sauzen à volonté.

Mijn levensmotto? Eet gezond, maar vergeet niet af en toe keihard te genieten!

6. Ik drink nooit frisdrank

Ik drink zo goed als nooit frisdrank en als ik het drink is dat altijd light of zero. Ik drink het bijna nooit omdat ik het niet echt lust en omdat het je suikerverslaving in stand houdt, OOK als het light of Zero is. Water en bruiswater staan met stip op één. Gevolgd door wijntjes en bubbels, want dat drink ik dan weer wel. Met mate uiteraard. Alé, meestal met mate 😉

7. Ik probeer niet te streng te zijn voor mezelf

Heb ik een feestje of een event, dan proef en eet ik gewoon alles. Ik drink een glaasje en ga niet super lekker eten afslaan gewoon ‘omdat ik niet wil bijkomen’. Ik houd alles in balans. Als ik ’s avonds naar een etentje moet, eet ik overdag heel licht. Als ik een paar dagen overdreven heb, zal ik een paar dagen wat strenger zijn voor mezelf. Zo houd ik alles wat in evenwicht.

8. De belangrijkste: Ik volg letterlijk mijn buikgevoel

Intuïtief eten. Ik eet waar ik me goed bij voel en dat is voor iedereen zo verschillend dat een dieet volgen of iemand anders zijn of haar voedingspatroon overnemen naar mijn idee gewoon niet werkt. Wat gezond en ongezond is, dat weten we ondertussen wel. Maar de één is opgeblazen na teveel rauwe groenten en de ander verdraagt misschien minder goed bepaalde vruchten. Je eten mag dan nog zo gezond zijn, als je heel de dag opgeblazen rond loopt, dan heb je daar ook niks aan. Probeer te ontdekken waar jij je goed bij voelt en vooral wat je energie geeft en wat energie vraagt.

Komt hélemaal goed!

Het komt er gewoon op neer dat je naar je lichaam moet luisteren en alles een beetje in balans moet houden. En ook, het draait niet om super skinny zijn, maar om je goed voelen in je vel en te stralen.

Shake what yo momma gave ya!

Kusjes aan iedereen, want iedereen is mooi!

Laurence

 

6 Comments

 • Carolien

  Hey Laurence, ik zag dat je tijdens de zwangerschap bent moeten stoppen met suiker! Ik ben ook 6 maanden ver nu en zou dringend wat suiker moeten schrappen, maar het is zo moeilijk 🙁 tips zijn welkom om deze moeilijke cravings tegen te gaan!

  • As Cooked by Ginger

   Hoi Carolien, moeilijk hé. Ik heb een tiental dagen echt moeten doorbijten en toen kon ik het terug beter missen. Nu gaat het een stuk beter met die suikerverslaving. Dus het kan wel ook positief uitdraaien, al is het nu erg vervelend. Hardgekookte eitjes, hummus en gebakjes met alternatieve zoetstoffen kunnen zeker helpen. Ongezoete popcorn was ook een life saver 😉 Veel succes nog! Laurence

 • Pauline

  Mooie inhoud en mooi verwoord. Ik herlees dit soms als ik even wil herinnerd worden aan hoe we iets dat eigenlijk relatief simpel is voor onszelf soms zo moeilijk maken… Jouw receptjes zijn echt een verademing op dat vlak, niet te moeilijk, niet steeds ultragezond, maar altijd evenwichtig, vers, en met veel groenten. Keep up the good work 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *