Granola met kaneel
As Cooked By Ginger
Een super lekkere, gezonde en voedzame granola. Ideaal om bij je yoghurt te eten, je havermoutpap mee af te werken of gewoon met melk. Altijd lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
- 250 g havervlokken
- 100 g pecannoten grof gehakt
- 80 g amandelen grof gehakt
- 50 g chiazaad
- 100 g pompoenpitten
- 80 g zonnebloempitten
- 3 el kokosolie
- 3 el honing of agave- of rijststiroop
- 3 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de droge ingrediënten, behalve de kaneel, in een grote mengkom.
Doe de kokosolie, honing en kaneel in een steelpan en smelt op het vuur tot één geheel.
Giet bij de droge ingrediënten en meng heel goed, tot alle droge ingrediënten nat zijn.
Doe op de bakplaat (met vel bakpapier erop) en spreid gelijkmatig uit. Bak 30 minuten in totaal en schep goed om om de 10 minuten. Dit is heel belangrijk.
Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.
Trefwoord Granola, Havervlokken, Kaneel