Ga terug

Biscotti met sinaasappel en chocolade

As Cooked By Ginger
Heerlijke, krokante biscotti met sinaasappel en chocolade. Een plezier om te maken en een plezier om te eten.
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Italiaans
Porties 12 biscotti

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 150 g patisseriebloem
  • 30 g boter in blokjes
  • 75 g suiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • zeste 2 sinaasappels
  • 1 ei
  • 150 g pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bloem in een mengkom en voeg er de boter aan toe. Kneed de boter met je vingers onder de bloem tot de bloem kleine kruimels vormt.
  • Voeg de suiker, het bakpoeder en de zeste toe. Meng dit er goed onder met je vingers.
  • Voeg als laatste het ei toe en kneed tot één geheel.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. En vorm een lange rol (van ongeveer 30cm) van het deeg. Bak 30 minuten.
  • Haal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 120°C.
  • Snijd de rol in schijfjes van ongeveer 2 cm dikte, leg ze met de binnenkant naar boven op de bakplaat. Bak 35 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Giet in een hoog glas en dip de biscotti tot de helft in de chocolade. Leg op een vel bakpapier en laat hard worden in de koelkast.
  • Als de chocolade hard geworden is, zijn de biscotti klaar. Enjoy!
Trefwoord Biscotti, Chocolade, Sinaasappel