Comfortfood,  Schaaldieren

Wok met scampi, rijstnoedels en groentjes

Dames en heren, dé wok waar jullie zo uitgebreid naar gevraagd hebben. Wat heerlijk dat jullie zo graag het recept van dit wokje wilden. Om eerlijk te zijn, was ik helemaal niet van plan het recept uit te schrijven voor jullie omdat ik het gewoon snel snel uit de losse pols gemaakt heb, maar jullie Instagrammers dachten daar anders over. Ik ga dus wel even moeten nadenken over de hoeveelheden, want dit is echt eentje dat ik op gevoel gemaakt heb.

De wokjes doen het goed hier op ‘As cooked by Ginger’. Zo moet deze gebakken rijst met spek en groentjes zowat de meest gelezen blogpost zijn en scoort ook deze Pad Thai erg goed. Kortom: Jullie zijn eigenlijk gewoon geweldig!

Daarom, op jullie vraag: Wok met scampi, rijstnoedels en groentjes. Hmmm!

IMG_7256

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g rijstnoedels (ik neem de brede)

20 scampi’s

1 courgette

1 rode paprika

2x grote handvol verse spinazie

2-3 cm verse gember

Kruiden: kurkuma, currypoeder, paprikapoeder, peper

Sauzen: sojasaus, vissaus, oestersaus

olijfolie

Afwerking: pindanoten, sesamzaadjes, 1/2 limoen

IMG_7253

Bereiding:

Ontdooi de scampi’s en ontdoe ze van hun vel en darmkanaal. Versnipper de verse gember. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Zet alle ingrediënten klaar.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan. Voeg er 1 tl kurkuma en flink wat paprikapoeder aan toe (je moet al zot doen om te overkruiden met paprikapoeder). Voeg de gember en de scampi’s toe. Laat de scampi’s enkele minuten bakken en haal deze dan uit de pan. Laat zoveel mogelijk van de gember in de pan liggen.

IMG_7251

Voeg extra olijfolie toe aan de pan en voeg de paprika en courgette toe. Kruid met 1/2 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder en peper. Voeg sojasaus, vissaus en oestersaus toe. Ik gebruik ongeveer (opnieuw: losse pols en op gevoel) 2 el sojasaus, 2 el vissaus en 1 el oestersaus. Je groentjes geven nog vocht af en je hebt ook al olijfolie gebruikt, dus je zou voldoende vocht moeten hebben om er een smeuïg gerechtje van te maken. Je kan altijd wat extra sojasaus toevoegen, maar let op want de sauzen zijn van zichzelf erg zout.

Zet het vuur een beetje lager en de deksel op de wokpan zodat de groentjes kunnen garen en het vocht niet weg kookt.

Breng water aan de kook om de noedels te koken. Noedels koken duurt meestal maar 3-5 minuten, maar kijk wat er op de verpakking aangegeven wordt.

IMG_7255

Voeg vervolgens de spinazie toe aan de groentjes en als de blaadjes geslonken zijn, voeg je de scampi’s ook terug toe. Laat nog even pruttelen op laag vuur en voeg de noedels toe als deze gaar zijn.

TIP: Voeg de noedels meteen toe wanneer je ze afgegoten hebt anders gaan ze fel aan elkaar plakken. Kook de noedels dus pas wanneer je gerecht zo goed als klaar is.

Meng alles nog eens goed onder elkaar. Verdeel over twee kommen en werk af met pindanoten, sesamzaad en een beetje limoensap.

Lekker, lekker, lekker!

Smakelijke groetjes,

Laurence

IMG_7254

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *