
Curry van vis en mango
Een regelrecht toppertje, deze curry. Ik ben een grote fan van curry’s. Kokosmelk, bouillon, currypasta,.. en experimenteren maar. Je kan met zoveel verschillende ingrediënten werken dat je eindeloze opties hebt. Je kiest een basis: vlees, vis, vegetarisch en dan de groentjes en kruiden die je erbij wilt doen. Een tijdje laten pruttelen op het vuur en klaar. De enige keuze die er dan nog rest, is welke soort quinoa, rijst of noedels je erbij wilt eten. Vandaag heb ik alvast weer een hele lekkere curry voor jullie. Hij smaakt een beetje zoeter door de mango die erin zit, maar dat combineert prachtig met de vis en schaaldieren. Kortom, de curry is heerlijk. Ik beloof het!

Benodigdheden, voor 2 personen:
125-150 g bruine rijst
200 g kabeljauwfilet
12 scampi’s
1-2 inktvisfilets (vind je in de versafdeling of in de diepvriessectie van eender welk grootwarenhuis)
sap van 1/2 citroen
1/4 à 1/2 tl sambal (afhankelijk van hoe spicy je het wilt)
2 cm verse gember, geraspt
1 el gele currypasta
1 rijpe mango
400 ml kokosmelk
1 el maïszetmeel
peper, zout
zonnebloemolie
Afwerking: verse peterselie, handvol cashewnoten


Bereiding:
Snijd de kabeljauw in blokjes, de inktvis in ringen en ontpel en ontdarm de scampi’s. Doe alles samen in een kom, voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout. Voeg het maïszetmeel toe en meng. Verhit een scheut olijfolie in een grote pot/pan en bak er de vis en schaaldieren in aan.
Schil ondertussen de mango en snijd in stukjes. Doe samen met de kokosmelk in de blender en mix glad.
Haal de vis uit de pan en voeg wat extra zonnebloemolie toe en meteen de gember, sambal en currypasta. Bak één minuut aan en giet er vervolgens de kokos-mangosaus bij. Roer goed, breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen op middellaag vuur.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Rooster de cashewnoten. Voeg de vis terug toe aan de saus als de rijst bijna gaar is.
Neem er twee diepe borden bij en verdeel er de rijst over. Schep er de curry over en werk af met de geroosterde cashewnoten, versnipperde peterselie en peper.
Gewoon overheerlijk!
Laurence



13 Comments
Tamara
Hoi Laurence, waar komt die schitterende pan vandaan? Ik zoek al langer zo ééntje die ook in de oven kan! Dank je, Tamara
As Cooked By Ginger
Hoi Tamara,
Dat is een pan van Imperial (helemaal niet duur!) 🙂
Groetjes,
Laurence
Manon
Dit gerechtje komt voortaan wekelijks terug 🤤 Zoooo lekker! Ik heb de vis vervangen door kippenblokjes (wegens gemakkelijker) en ik had er ook paksoi aan toegevoegd.
TOPPERRRR, ik kijk er al naar uit om het opnieuw te eten 🤩
As Cooked By Ginger
Super leuk om te horen! Het is zelf ook één van mijn favorietjes, dit gerecht 🙂
Merci voor je fijne reactie.
Groetjes,
Laurence
Siel
Hey Laurence,
Welke extra groenten zou ik hier eventueel aan kunnen toevoegen?
Alvast bedankt!
Siel
As Cooked By Ginger
Hoi Siel,
Rode paprika, courgette, paksoi lijken me hier lekker bij!
Groetjes,
Laurence
Siel
Bedankt! Het is paksoi geworden. Zeer lekker gerechtje! Komt hier zeker nog op de menu.
As Cooked By Ginger
Super leuk te horen! 🙂
Pingback:
Julie
Wow wat een super lekker gerecht! Ik heb courgette en paprika toegevoegd om wat extra groenten te hebben, ging er inderdaad heel goed bij! 😋😋
As Cooked By Ginger
Geweldig om te lezen! 🙂 Dankjewel!
Ieven Rita
Hoi Laurence,
Is de kokosmelk niet wat veel?
As Cooked By Ginger
Hoi Rita,
Die hoeveelheid klopt!
Groetjes,
Laurence