Comfortfood,  Vis

Curry van vis en mango

Een regelrecht toppertje, deze curry. Ik ben een grote fan van curry’s. Kokosmelk, bouillon, currypasta,.. en experimenteren maar. Je kan met zoveel verschillende ingrediënten werken dat je eindeloze opties hebt. Je kiest een basis: vlees, vis, vegetarisch en dan de groentjes en kruiden die je erbij wilt doen. Een tijdje laten pruttelen op het vuur en klaar. De enige keuze die er dan nog rest, is welke soort quinoa, rijst of noedels je erbij wilt eten. Vandaag heb ik alvast weer een hele lekkere curry voor jullie. Hij smaakt een beetje zoeter door de mango die erin zit, maar dat combineert prachtig met de vis en schaaldieren. Kortom, de curry is heerlijk. Ik beloof het!

Benodigdheden, voor 2 personen:

125-150 g bruine rijst

200 g kabeljauwfilet

12 scampi’s

1-2 inktvisfilets (vind je in de versafdeling of in de diepvriessectie van eender welk grootwarenhuis)

sap van 1/2 citroen

1/4 à 1/2 tl sambal (afhankelijk van hoe spicy je het wilt)

2 cm verse gember, geraspt

1 el gele currypasta

1 rijpe mango

400 ml kokosmelk

1 el maïszetmeel

peper, zout

zonnebloemolie

Afwerking: verse peterselie, handvol cashewnoten

Bereiding:

Snijd de kabeljauw in blokjes, de inktvis in ringen en ontpel en ontdarm de scampi’s. Doe alles samen in een kom, voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout. Voeg het maïszetmeel toe en meng. Verhit een scheut olijfolie in een grote pot/pan en bak er de vis en schaaldieren in aan. 

Schil ondertussen de mango en snijd in stukjes. Doe samen met de kokosmelk in de blender en mix glad. 

Haal de vis uit de pan en voeg wat extra zonnebloemolie toe en meteen de gember, sambal en currypasta. Bak één minuut aan en giet er vervolgens de kokos-mangosaus bij. Roer goed, breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen op middellaag vuur.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Rooster de cashewnoten. Voeg de vis terug toe aan de saus als de rijst bijna gaar is. 

Neem er twee diepe borden bij en verdeel er de rijst over. Schep er de curry over en werk af met de geroosterde cashewnoten, versnipperde peterselie en peper.

Gewoon overheerlijk!

Laurence 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *