Ga terug

Noedels met tofu en groentjes

As Cooked By Ginger
Heerlijke noedels met tofu en groentjes. Een noedelgerechtje dat je moet geproefd hebben, zo lekker!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de wok

  • 130 g udon noedels
  • 200 g gemarineerde tofu, in blokjes vervangbaar door kip, scampi,...
  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 1/3 witte kool in fijne slierten
  • 1/2 broccoli in kleine roosjes
  • 1/2 rode peper versnipperd

Voor de saus

  • 50 ml sojasaus
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el arachideolie
  • peper

Voor de afwerking

  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • handje pindanoten

Instructies
 

  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de saus en kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een flinke scheut arachideolie in een grote wokpan en voeg er de broccoli en wortel aan toe. Bak enkele minuten, zet het vuur lager en de deksel op de pan. Laat 5 minuten stomen onder de deksel.
  • Zet het vuur terug hoger, haal de deksel van de pan en voeg de rode peper en tofu toe. Bak enkele minuten en doe de witte kool in de pan.
  • Roerbak een minuutje en voeg de saus toe. Meng, roerbak nog enkele minuten op laag vuur en doe de noedels er dan bij.
  • Verdeel over twee borden en werk af met lente-ui en pindanoten.
Trefwoord Kool, Noedels, Tofu