Comfortfood,  Veggie

Pizza met bosbes en witloof

Om meteen met de deur in huis te vallen, de titel doet geen eer aan hoe lekker dit receptje is. Ik was bijna verbaasd van mezelf. Ik? I? Made this? Ik had het ineen geflanst en wist niet meteen of het wel echt zo lekker ging zijn, maar de eerste hap nam al mijn twijfels weg. Verdict: VERRUKKELIJK!

Absoluut een pizza die ik nog eens op het menu zou zetten en ook zou serveren als fingerfood op een feestje. Pizza in kleine, makkelijk vast te houden punten en smullen maar.

Ik maakte dit receptje voor Magioni pizza. Een jong bedrijf dat pizzabodems obv groentjes maakt. Zo zit er in deze bodem bloemkool verwerkt. De bodems zijn hierdoor lager in calorieën en een stukje gezonder. Ik vind het een tof bedrijf met een leuke missie én de pizzabodems zijn echt goed van smaak en krokant, daarom ben ik ook met hen in zee gegaan.

Jullie zitten natuurlijk op dat receptje te wachten, hé. Komt ie!

Benodigdheden, voor 2 pizza’s:

2 pizzabodems, ik nam de bloemkoolbodems van Magioni maar kies gerust waar je zin in hebt

250 g ricotta

80 g feta (ongeveer)

125 g bosbessen

1 witloof stronk + 1 el suiker

rucola

peper, zout, olijfolie, boter

Bereiding:

Meng de ricotta met de feta en kruid met veel peper en een beetje zout. Zet apart. Snijd de witloof in fijne reepjes. Verhit een klontje boter in de pan en voeg er de reepjes aan toe. Strooi er een flinke eetlepel suiker overheen. Zet het vuur snel lager en laat op het gemakje garen en karameliseren.

Wanneer de witloof gaar is, smeer je de ricottamengeling uit over de pizzabodems. Verdeel daarover de gekarameliseerde witloof en vervolgens de bosbessen. Kruid nog na met peper en besprenkel lichtjes met olijfolie. Bak af in een 12 tal minuten ongeveer. Wanneer de korst mooi goudbruin is, is je pizza gaar.

Haal de pizza uit de oven, verdeel er nog wat rucola over en je pizza is klaar.

Su-per lekker! Laat het smaken.

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *