Dessert,  Feestdagen

Kerstmenu – Dessert: Koffie-ricotta mousse

We zitten aan het dessert, lekker! Ik ging voor een lekkere mousse, eentje die lichter is omdat er geen volle room in gedaan wordt. Dit heb ik bewust gedaan, omdat we meestal al veel te veel gegeten hebben tegen dat we aan het dessert zitten (mag ik nog een kroketje, asjeblieft?). Ik moet zelfs TWEE volledige kerstmenu’s op één dag eten. Eén ’s middags en één ’s avonds, maak dat mee. Heeft er iemand een motilium? 

Bon, het is een speciale combinatie en in mijn eerste probeersel deed ik er véél te veel koffie in, oeps. Wees daar dus voorzichtiger mee dan mij, hé 😉 Dat is namelijk niet zo lekker, zo straf. Na het aanpassen van de hoeveelheid koffie, zat het helemaal goed. Je kan het ook leuk serveren in glaasjes naar keuze. Haal je dresseertalenten maar boven!

Benodigdheden, voor 4 porties: 

250 g ricotta

2 eiwitten

2 tl ahornsiroop

1 tl kaneel

1 tl vanillesuiker

1 flinke tl instant koffiepoeder (max 2 tl)

4 tal Bastogne koekjes + 2 voor de afwerking

bloemsuiker 

Bereiding: 

Doe de ricotta in een grote mengkom en voeg er de kaneel, vanille en ahornsiroop aan toe. Plet het koffiepoeder met de vijzel tot fijn stof en voeg ook toe. Meng alles onder elkaar. Klop nu de eiwitten stijf met de elektrische garde en spatel deze onder het ricotta mengsel. 

Neem de glaasjes erbij en verkruimel de Bastogne koekjes. Verdeel dit over de glaasjes. Verdeel de mousse over de glaasjes en laat ze een aantal uur opstijven in de koelkast (minstens 3 uur).

Verkruimel vlak voor het serveren de rest van de Bastognekoekjes en verdeel deze over de glaasjes. Werk af met wat bloemsuiker. 

Smakelijk!

Laurence 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.