Feestdagen

Drie maal een Valentijnsmenu om verliefd op te worden

We moeten het onder ogen zien. Binnenkort is het Valentijn en dat wordt nu eenmaal door velen van ons gevierd. Sommigen moeten er niet al te veel van weten en laten de dag zonder boe of bah passeren. Vele anderen vieren het wel, de één al wat uitgebreider dan de ander. De echtgenoot en ik vieren het altijd bescheiden. Een etentje en soms een klein pakje. We spreken meestal af om geen cadeautjes te doen en het ene jaar houdt de ene zich ook aan die afspraak, maar de andere niet. Het volgende jaar voelt degene die het jaar ervoor niets had zich schuldig en voorziet een pakje, waarbij de ander net geen pakje voorziet omdat hij/zij vorig jaar niets gekregen heeft en zo voort.. De liefde, hé.

Gezien de overvolle agenda van zowel mezelf als de echtgenoot hebben wij dit jaar weinig ruimte voor een uitgebreid etentje. Spijtig, maar weinig aan te doen. Misschien kan het in maart nog gevierd worden (Wat denk je, schat?). Dat betekent natuurlijk niet dat jullie het niet allemaal met een lekker etentje mogen vieren! Of je nu nog maar net een nieuw lief hebt, al jaren getrouwd bent of je als single het met je besties viert. Lekker eten doen we allemaal graag. Daarom drie leuke Ginger-menu’s die je kan maken voor Valentijn. Er zit voor ieder wat wils tussen en voel je vooral vrij te combineren naar keuze!

Menu 1

Voorgerecht: Spring Rolls 
Hoofdgerecht: Aziatische noedelsoep met scampi en inktvis
Dessert: Crunchy Chocomousse

unnamed-10

Een fris en relatief gezond en licht menu. Samen slurpen van de heerlijke en smaakvolle noedelsoep om vervolgens je tanden in de crunchy chocomousse te zetten. Dit menu is ook super leuk om samen te maken. Samen verliefd klungelen met de spring rolls en de chocolade smelten terwijl de ander de eiwitten opklopt. Van een leuke date gesproken!

Menu 2

Voorgerecht: Inktvis-scampischotel
Hoofdgerecht: Kabeljauwburger met tartaarsaus 
Dessert: Ricottamousse met sinaasappel en amandel

0afbb8a9-4ca8-4ced-918a-8267399cf3c7

Op zich ook niet per se een zwaar menu. Bij de burger zou ik niet meteen frietjes of patatjes serveren, maar eerder een frisse salade omdat je met een volledig menu zit. Een burger met frietjes zal te zwaar worden in totaal (naar mijn bescheiden mening uiteraard). Alleszins, het is een ideaal hoofdgerecht voor een partner die van burgers houdt. De schotel als voorgerecht is perfect om romantisch te delen. Sharing is caring! Liefde is je eten delen..

Menu 3 (mogelijk om vegetarisch te maken)

Voorgerecht: Bresaolarolletjes met dadels, munt en pistaches 
Hoofdgerecht: Spaghetti met mozzarella-gehaktballen en tomatensaus
Dessert: Galette met speculoospasta en vanilleijs 

image

Pasta kon natuurlijk niet ontbreken in één van de menu’s, hé. Het moet zowat het meest populaire gerecht zijn om te maken tijdens een date. Het is vaak niet al te moeilijk om een lekkere pasta in elkaar te flansen, het is romantisch en ie-de-réén houdt van pasta. Hiermee speel je zeker op safe. Voor een vegetarische versie kan je het voorgerecht vervangen door auberginerolletjes met quinoa, feta en groentjes (maak er niet teveel) of door de vulling zo te serveren met een cracker bij en de gehaktballen kan je vervangen door deze aubergineballetjes. Het dessertje is té lekker, té gemakkelijk en heerlijk om samen mee te smodderen!

Verder nog volgende tips voor aperitiefhapjes:

IMG_2124

Pesto van rode biet 
Peer-prosciutto-gorgonzola stokjes 
Toastjes met witte pens

Nog op zoek naar andere dessertjes?

unnamed-10

Koffiebrownie met chocoladeijs en gepimpte popcorn
Mascarponemousse met speculaas en rode vruchten

De koffiebrownie met chocoladeijs en gepimpte popcorn is altijd een topper, maar ook de mascarponemousse met speculaas en rode vruchten wordt altijd goed gesmaakt.

Veel geluk, liefde en plezier op Valentijn lieve lezers!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *