
Galette met speculoospasta en vanilleijs
Ik heb vandaag een supergemakkelijk en superlekker dessertje voor jullie. Het is zo gepiept en smullen geblazen. Ik herinner mij nog dat de speculoospasta werd uitgevonden via dat programma waar mensen hun uitvindingen mochten presenteren. Nadien stond het redelijk snel in de rekken en wat was dat lekker. Ik heb me daar dan een jaar ziek van gegeten. Toen had ik nog zo’n lijf dat alles kon hebben en niet bijkwam. Toegegeven, ik sportte ook wel heel veel. Nu heb ik een lijn om op te letten, dus geen dagelijkse portie speculoospasta meer voor mij. Zucht. Maar af en toe mag een mens toch nog eens heerlijk nostalgisch genieten. En dat deed ik, met dit receptje. Té lekker. Een échte zoete zonde.
Benodigdheden, voor 2 galetjes:
4 boterwafeltjes
vanilleijs
speculoospasta
Bereiding:
Smeer een dikke laag speculoospasta op twee boterwafeltjes. Maak er gerust een gigantische laag van, als dat is wat je wilt. Schep er een bol vanilleijs op en druk de andere galetjes er bovenop en duw de bol wat plat.
Eet het zoals je een galetje eet. Je weet wel die van vroeger met vanille, aardbei en chocolade.
Heel lekker! Oh en zo kidsproof. Lekker smodderen.
Enjoy!


One Comment
Pingback: