Dessert

Zondag Bakdag: Frozen Yoghurt

Wat heb ik vaak zin in zo’n bakje froyo dat overal maar lijkt te verschijnen en intens populair is. Het enige probleem is.. het is niet lactosevrij en dus kan ik er met mijn hongerige handjes best van af blijven. Helaas bleef ik daar dus steeds mee op mijn honger zitten. Wat doen we dan? Niet bij de pakken blijven neer zitten uiteraard, maar er gewoon zelf aan beginnen. Alleen vind je niet zo gemakkelijk lactosevrije volle yoghurt in de winkel, dus trok ik naar mijn favoriete winkel in St-Truiden, LA VI, om op zoek te gaan naar volle yoghurt, en jawel, volle Griekse Yoghurt van Minus L, heerlijk vol van smaak. Scooore!

unnamed-8

Ik kon dus aan de slag gaan en zelf mijn Frozen Yoghurt maken, ik baseerde me op het recept van Solo, maar paste het wel wat aan. Ik ging voor vanille smaak, lekker dat het was!

Benodigdheden:

250 ml lactosevrije Griekse yoghurt (van Minus L, zorg dat je altijd volle yoghurt neemt, anders wordt je ijs niet smeuïg)

125 ml lactose vrije slagroom (van Dilea)

1 zakje vanillesuiker

3-4 el rijstsiroop

TIP: Ik nam allemaal lactosevrije producten, uiteraard kan je het ook met de gewone producten maken!

unnamed-9

Afwerking: 

handje diepvries frambozen

2 chocoladekoekjes

snoepjes

unnamedd

Bereiding:

Meng de yoghurt, vanillesuiker en rijstsiroop en klop het wat op met de elektrische garde. Als je een sterke arm hebt en snel kunt kloppen met je gewone garde, komt het ook wel goed! Klop vervolgens de slagroom stijf en meng onder het yoghurtmengsel.

Doe het in een bakje (ik nam eentje waar ooit ijs had ingezeten) en zet het in de diepvries. Laat minstens één nachtje staan. Leg het een half uurtje voor je het serveert uit zodat het makkelijker te scheppen is.

TIP: Ik werkte de froyo af met frambozen, verkruimelde chocoladekoekjes en twee zure matten. Natuurlijk kan je hiermee variëren.

TIP: Dit is een perfect gerechtje om als dessert te geven bij een etentje. Het is verfrissend en verlicht het vol gevoel in de maag een beetje (ALS je gasten zich kunnen inhouden met de toppings, natuurlijk)

Geniet ervan!

unnamed-7

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *