Dessert

Zondag Bakdag: Frozen Yoghurt

Frozen yoghurt of ook wel ‘froyo’ in de volksmond is ontzettend populair. Jullie begrijpen dus wel dat ik het echt een keertje zelf wilde maken. Wat blijkt? Het valt heel goed mee om zelf te maken, joehoe!

Met de toppings kan je echt keihard doen wat je wilt. Fruit, snoep, chocolade, discobolletjes, koekjes,.. Laat je meer eens goed gaan. Oh en laat het smaken 😉

unnamed-8

Benodigdheden:

250 ml Griekse yoghurt

125 ml volle room

1 zakje vanillesuiker

3-4 el rijstsiroop of honing

Afwerking: 

handje diepvriesframbozen

2 chocoladekoekjes

snoepjes

unnamedd

Bereiding:

Meng de yoghurt, vanillesuiker en rijstsiroop en klop het wat op met de elektrische garde. Als je een sterke arm hebt en snel kunt kloppen met je gewone garde, komt het ook wel goed! Klop vervolgens de volle room stijf en meng onder het yoghurtmengsel.

Doe het in een bakje (ik nam eentje waar ooit ijs had ingezeten) en zet het in de diepvries. Laat minstens één nachtje staan. Leg het een half uurtje voor je het serveert uit zodat het makkelijker te scheppen is.

TIP: Ik werkte de froyo af met frambozen, verkruimelde chocoladekoekjes en twee zure matten. Natuurlijk kan je hiermee variëren.

TIP: Dit is een perfect gerechtje om als dessert te geven bij een etentje. Het is verfrissend en verlicht het vol gevoel in de maag een beetje (ALS je gasten zich kunnen inhouden met de toppings, natuurlijk)

Geniet ervan!

unnamed-7

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *