Tips & Tricks

5x Quinoa

Hallo, iedereen! Meer dan regelmatig krijg ik de vraag: ‘Hulp, wat moet ik met mijn quinoa doen?’. Voor velen is quinoa ondertussen een vertrouwd product geworden, maar er zijn ook nog héél veel mensen die nog niet zo goed weten wat te doen met het pseudo-graan.

Wat is quinoa?

Quinoa is, zoals ik net al zei, een pseudo-graan. Het lijkt op een graan, maar het zijn eigenlijk de zaadjes van de Zuid-Amerikaanse quinoa plant. Het is vezelrijk, glutenvrij en gemakkelijk verteerbaar. I-de-aal dus voor mensen met allergieën. Er zit ook ijzer in en zit boordevol antioxidanten. Daarbij komt dat je er ook niet zo veel van moet eten om toch een voldaan gevoel te hebben. Het is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. De keerzijde van de medaille? Hierdoor zijn de prijzen voor de lokale bevolking ook gestegen en is het voor hen minder betaalbaar geworden. Wat een invloed we toch op de wereld kunnen hebben. Keep that in mind!

Om terug te komen op velen hun vraag. ‘Wat moet ik met mijn quinoa doen? Ik heb het eens gekocht maar daar zit ik dus met dat pakje.’ Wel, ik heb hier vijf leuke receptjes die gemakkelijk te maken zijn, zodat jullie alvast aan de slag kunnen. Het recept vind je door gewoon op de titel te klikken.

1.Auberginerolletjes met quinoa, feta en groentjes 

unnamed

2. Quinoa-spinaziekoekjes met een tomatensalsa

d8839dbc-c30e-43f4-bf12-c52625b4ff6a

3. Quinoa met gehakt, shiitake en rucola

749ec720-4019-44e3-8809-cf88a6b23bb3

4. Quinoa met geroosterde paprika en een spiegelei

IMG_2267-2

5. Quinoa met gerookte zalm, broccoli en avocado

5f5c0b8a-1e9b-4e59-9a7e-29e12810fce8

Hopelijk kunnen jullie hier al een beetje mee verder. Oh en psst, natuurlijk heb ik een extra gerechtje voor jullie. Ja, waarom bij vijf gerechtjes blijven als je er ook zes kan geven? Als je met het hele quinoa-gegeven al een stapje verder wilt gaan, kan je dit gerechtje eens proberen:

6. Broccoli-zalmquiche met quinoakorst

unnamed-15

Deze vraagt iets meer werk, maar is zeker de moeite waard.

Heel veel kookplezier!

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *