Dessert

Zondag Bakdag: Koffiebrownie met chocoladeijs en gepimpte popcorn

Alleen maar het lekkerste dessert ever. Een chocoladebom en daarmee ook een caloriebom, maar, en dat is het belangrijkste, zeker en vast ook een smaakbom. Gewoon overheerlijk. Het water loopt me opnieuw in de mond als ik eraan denk.

De echtgenoot en ik hadden dan ook iets te vieren. We waren recent zes jaar samen. Nog maar een maand getrouwd, maar we zien elkaar toch al (minstens) zes jaar lang heel erg graag. Dat mag dan ook wel gevierd worden. Ik maakte een drie gangenmenuutje à la Ginger. Alles was heel lekker, maar het dessert sloeg in als een (smaak-, calorie-, chocolade-,) bom. We hebben gesmuld en gesmuld en gesmuld. De bordjes konden zo terug de kast in!

Heb ik jullie voldoende warm gemaakt voor dit goddelijk dessertje? Dat denk ik wel! Maak hem dus gerust zelf klaar. Het neemt wat tijd in beslag, maar het resultaat werpt helemaal zijn vruchten af.

unnamed

Benodigdheden:

Koffie-chocoladebrownie (je vindt het recept hier)

Chocoladeijs

Popcorn met ahornsiroop en pecannoten (je vindt het recept hier)

unnamed-6

Bereiding:

Maak als eerste de brownie meerdere uren op voorhand klaar. Als je een etentje geeft, kan je deze best gewoon ’s morgens al bakken. Volg het recept via de link hierboven.

Maak vervolgens de popcorn klaar. Ook deze kan je gemakkelijk meerdere uren op voorhand klaarmaken (via de link hierboven). Het is dus, naast een delicious dessert, ook een dessert dat op het moment zelf weinig werk vraagt.

Het enige dat je nog rest op het moment zelf, is een vierkantje van de brownie afsnijden, daar een bol chocoladeijs op drukken en dan royaal de popcorn erover strooien.

Ik beloof het je, dit wordt een topper bij je gasten!

Enjoy!

unnamed-10

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *