Dessert

Ricottamousse met sinaasappel en amandel

Normaal gezien is het zondag bakdag, maar vandaag heb ik een ander zoetseltje voor jullie. Geen gebak, wel dessert. Een fris, luchtig en lekker dessertje. Heel gemakkelijk om te maken. De ricottamousse is een nieuwe ontdekking voor mij. Ik heb er nog andere plannen mee, als het lukt, maar dat horen jullie nog wel. Ricotta is een vrij lichte kaas, dus dit dessertje is zeker niet te zwaar. Oh, en heb ik al gezegd dat het écht lekker is?

Benodigdheden, voor 2 glaasjes:

125 g ricotta

1 eiwit

1 el suiker

1 el honing

1/2 of iets meer sinaasappel

amandelschilfers

munt

Bereiding:

Klop het eiwit stijf en voeg er op het einde de suiker aan toe. Meng vervolgens de honing met de ricotta en voeg hierna het eiwit-suiker mengsel eraan toe. Spatel het voorzichtig onder elkaar.

Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Probeer zoveel mogelijk witte velletjes te verwijderen. Dat oogt mooier. Neem twee glaasjes naar keuze. Je kan het bvb ook in een wijnglas serveren. Doe wat blokjes appelsien op de bodem en schep hierover een aantal lepels van de ricottamousse. Doe hier bovenop opnieuw wat blokjes appelsien en dan opnieuw de mousse. Eindig met 1 à 2 blokjes sinaasappel. Zet de glaasjes minimum twee uur in de koelkast.

Rooster vlak voor het serveren de amandelschilfers en snijd de munt fijn. Strooi dit over het glaasje en serveer.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *