Brownies met koffie
As Cooked By Ginger
Overheerlijke brownies met koffie die voor een echt moment van genieten zorgen. De koffiesmaak is subtiel aanwezig en versterkt de chocoladesmaak. Heaven!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
- 200 g pure chocolade
- 50 g boter
- 12 g gemalen koffie = koffiepoeder dat je gebruikt om filterkoffie mee te zetten
- 3 eieren
- 200 g suiker
- 140 g patisseriebloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- bloemsuiker
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Wanneer deze bijna gesmolten is, voeg dan het koffiepoeder toe en laat smelten tot één geheel.
Klop ondertussen de eieren los, voeg de suiker toe en klop lichtjes schuimig.
Giet er de gesmolten chocolade bij en meng meteen.
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot één geheel.
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Vet de randen in mijn boter en bestuif met cacaopoeder. Als je dit niet bij de hand hebt, is bloem ook goed.
Giet het beslag in de vorm en bak 30 minuten. Check op 25 minuten even of de brownie niet al goed is. Als een prikker er met stevige, natte kruimels uitkomt, is hij al goed!
Laat volledig afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker en snijd in 16 vierkantjes. Smakelijk!
Trefwoord Brownies, Chocolade, Koffie