Zomervakantie

Zomervakantie (met een mini-baby) naar Normandië

Doen we het of doen we het niet? Reizen met een pasgeboren kindje. We hadden nog niets geboekt totdat le bébé daadwerkelijk geboren was. Even afwachten hoe hij het zou doen vooraleer we een vakantie zouden boeken. Bleek hij een topper van een kindje te zijn. Zo eentje die je overal mee naartoe kan nemen. Op een paar moeilijke dagen na. ZO rooskleurig is het nu ook weer niet, natuurlijk 😉

Op reis gaan, ik word daar zo moeeee van.

Reisbedje in de aanslag en de auto bomvol babyspullen (een mens kan nooit genoeg meenemen) sprongen we in de auto opweg naaaarrrrrrr: Deauville, Normandië. Een ideale bestemming voor een eerste baby-reis. Niet te ver, niet te heet en een mooie dijk om veel te wandelen. We hadden een appartementje gehuurd zodat we een keukentje hadden en niet elke avond moesten gaan uiteten. Slimme beslissing! Dat bleek sowieso gezelliger met le bébé dan elke avond op restaurant gaan.

Wat hebben we gedaan?

Deauville

Deauville is fancy. Zeker in de buurt van het casino. De huizen: prachtig! In het centrum liggen heel veel leuke winkeltjes, waarvan sommigen zeker betaalbaar zijn. Ik kocht er mooie schoenen, want daar heeft een vrouw er nooit genoeg van. Er liggen ook veel restaurants, ook allemaal relatief betaalbaar. De eerste avond kozen we gewoon een restaurant uit waar we met de buggy gemakkelijk konden zitten en we aten er mosseltjes en zeetong (één van mijn lievelingsvisjes, hmmm). In zo goed als alle restaurants kan je kraakverse vis en schaaldieren krijgen.

IMG_1712-2

Restaurant ‘ Le Jardin’ schijnt top te zijn, maar daar zijn we niet geraakt omdat het te klein was om met een koets te zitten.

Deauville heeft een hele fijne en aangename dijk om te wandelen, met her en der wat restaurants en strandbarretjes en nog meer kleine hutjes langs elkaar waar mensen hun strandspullen in bewaren. Je kan er heerlijke wandelingen maken.

Al slurpend door het leven!

Trouville

Op wandelafstand van Deauville. Een half uurtje wandelen ongeveer en je kan met een klein bootje het water oversteken ofwel rond wandelen en via een kleine brug oversteken. In Trouville is het gezelligheid troef. Een heleboel vismarktjes langs elkaar en heel veel leuke barretjes, koffiehuizen, winkeltjes met lokale producten en smalle straatjes die het zo aangenaam maken om door te wandelen. Perfect met de buggy te doen.

Lokale producten? Nougat, sardines in blik en heel veel verschillende soorten zout. Je komt echt veel winkeltjes tegen waar ze enkel en alleen sardines uit blik verkopen. De blikjes zijn versierd met mooie tekeningen en er zijn enorm veel verschillende smaken te verkrijgen.

IMG_1743-2

Het beste van Trouville? De visstandjes! OH MY GOD. Ik ben een enorm grote fan van zeevruchten. Ik heb ze al van jonge leeftijd leren eten. Ik lust ze allemaal, heerlijk! Wij smulden er alvast van kraakverse oesters met een glaasje wijn en kochten er een heleboel schaaldieren om op het appartement op te eten.

Etretat

Ja, mooi hoor! Een mooi stuk strand met hele hoge, mooi rotsen die je tot boven kan bewandelen. Dit was niet echt een optie met de koets dus we hebben gewoon een stukje van de dijk gedaan. We hadden wel slecht weer, dus we zijn niet heel erg lang gebleven. Het centrum is erg gezellig met heel veel restaurantjes.

Honfleur

Aan het denken: dit ziet er niet zo buggy-proof uit, oeps.

Oh zo gezellig! Duizend-en-één restaurantjes in het centrum en rond de haven. Alles is op wandelafstand. Een draagdoek is wel geen overbodige luxe. Wij deden het met de buggy en dat was echt een beetje onhandig. Arme bébé.. En maar hobbelen! Ook in Honfleur kan je de lekkerste zeevruchten eten. Genieten.

Hebben wij een leuke vakantie gehad? JA!
Hebben we lekker gegeten? JA!
Hebben we toffe dingen bezocht en gezien? JA!

Mijn favoriet: de schaaldieren. Een maal waar ik al van jongs aan aan verliefd op ben.

Leve garnaaltjes peuzelen en oesters slurpen!

IMG_1746-2

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *