Hotspots

Op hotel: Radisson Blu Antwerpen

Of we graag het vernieuwde, compleet gerenoveerde, Radisson Blu hotel wilden uittesten? Graag! Daar zeggen we geen nee tegen. Zeker omdat le bébé ook nog eens welkom was. Heerlijk.

Het Radisson Blu hotel in Antwerpen ligt op het Koningin Astridplein, waardoor je kamer meteen uitzicht geeft op het mooie Centraal Station. Een leuker uitzicht kan je in Antwerpen niet hebben, denk ik dan. Het is altijd een dikke plus als je een leuke kamer hebt en deze leuke kamer dan ook nog eens een mooi uitzicht heeft. Gezellig!

IMG_2100 (2)

We kregen de Junior Suite  voor onze overnachting. Een hele ruime kamer met een mooie marmeren badkamer, een extra groot bed, twee tv’s en een ‘woonkamer’-gedeelte. Het heeft een groot, rond raam met uitzicht op het Centraal Station. Heerlijk om op de vensterbank je eerste koffie van de dag te drinken met de ochtendzon op je gezicht.

Kamer = goedgekeurd!

Op naar het restaurant, want ook dat mochten we gaan uittesten. Als er eten bij komt kijken, dan ben ik een gelukkig mens. We mochten een drie gangen menuutje kiezen van de kaart, maar eerst kregen we een aperitiefplankje met kraakvers brood, ham en typisch Antwerpse kaas met een pikant korstje. Er lag ook paté op en olijfjes. Een aangename start.

IMG_2014

Als voorgerecht gingen we voor de Monniken kroketjes (want wie zegt er nu nee tegen een lekker kaaskroketje) en als hoofdgerecht ging ik voor de rib eye met een gebakken aardappel en groentjes en husband voor de burger van Belgisch witblauw.

IMG_2023

Het voorgerecht was echt lekker. Kleine kaaskroketjes met een frisse salade. De rib eye was zeer mals en perfect gebakken, maar de groentjes erbij waren best wel droog en weinig tov het vlees. Dat had van mij wat sappiger gemogen. Het sausje dat ik erbij kreeg was dan weer wel heel lekker. De hamburger van husband was lekker mals en zeker niet droog en de frietjes krokant. Enkel lag er echt een vrij groot stuk kaas op de burger, wat het een beetje zwaar maakte.

Het dessert was jummieee! Ik had een vanille éclair met chocoladesaus en husband had een ‘Antwerp (zie zoals Eton) mess’.

We zijn heel goed bediend geweest en de wijntjes waren ook heel lekker. Bij de koffie kregen we nog Antwerpse handjes. Proeven van lokale troeven is altijd tof.

Terug naar onze geweldige kamer hierna. Le bébé had ook fijn zijn eigen bedje gekregen (heel fijn dat ze daar rekening mee gehouden hebben, Julien heeft heel goed geslapen). Meer dan voldaan ons bedje in!

IMG_2108

De volgende ochtend genoten we nog van een uitgebreid ontbijt (carb overload) om nadien terug richting Hasselt te trekken. Op weg naar het volgende feestje… Aaaaaah ja, het leven is één groot feest!

Groetjes,

Laurence

IMG_2098

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *