Ontbijt

Chiapudding met citroen en kokos

Gezond ontbijten. Het is me wat, hé. Voor mij persoonlijk één van de grotere uitdagingen als het op mijn voedingspatroon aankomt. Op werkdagen is het excuus ’te weinig tijd’, maar op dagen dat ik thuis ben, komt het ook vaak neer op een tas koffie met een stukje chocolade. GOED BEZIG, GINGER.

Oké, toegegeven, ik heb vanaf nu wel het ‘baby-excuus’. Als in: Als ik een hap in mijn mond wil steken begint le bébé een straf stukje te wenen, waardoor ik een kwartier later koude koffie aan het drinken ben en een uur later besef dat ik nog niet gegeten heb. Maar ‘nu is het bijna lunch tijd en is het ook niet meer de moeite nog te ontbijten’. Zo gaan de ochtenden thuis met de baby. Toch wel één van de betere excuses om dat slechte ontbijt te verantwoorden, niet?

Toch moeten we af en toe beter weten en eens een gezond ontbijtje nuttig. Vandaar: Chiapudding met citroen en kokos. De avond op voorhand te maken en de dag zelf geen werk meer aan. Love it!

Benodigdheden, voor 2 personen (grote portie):

240 ml kokosmelk

120 g kokosyoghurt

zeste van 1 citroen

sap van 1 citroen

4 flinke el chiazaad

2 tl honing

Afwerking: aardbeien, kokosrasp, chocolate chips, zonnebloempitten, verse basilicum

IMG_2297-2

Bereiding:

Maak dit ontbijtje de avond voordien. Het enige dat je ’s morgens nog moet doen, is je bowl afwerken en je bent klaar.

Neem er een mengkom bij en doe er de melk, yoghurt, zeste, citroensap en honing in. Meng met de garde alles goed door elkaar. Voeg het chiazaad toe en meng. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast tot de volgende ochtend.

’s Morgens neem je er je ingrediënten bij voor de afwerking. Vul je kom met de chiapudding en werk af met je fruit, zaden, pitten,… Echt lekker!

TIP: Ook perfect mee te nemen naar het werk. ’s Morgens in een potje doen, je fruit ed meenemen in een ander potje en op het werk samenvoegen. Dit potje van BergHOFF is er perfect voor.

IMG_2323-2

Smakelijk,

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *