Bloemvormige gele kom met romige chiapudding. Afgewerkt met aardbeien, chocolate chips, kokosrasp en citroenzeste
Ontbijt,  Snacks

Chiapudding met citroen en kokos

Chiapudding met citroen en kokos. Gezond ontbijten, het is me wat, hé. Voor mij persoonlijk één van de grotere uitdagingen als het op mijn voedingspatroon aankomt. Op werkdagen is het excuus ’te weinig tijd’, maar op dagen dat ik thuis ben, komt het ook vaak neer op een tas koffie met een stukje chocolade. GOED BEZIG, GINGER.

Oké, toegegeven, ik heb vanaf nu wel het ‘baby-excuus’. Als in: Als ik een hap in mijn mond wil steken begint le bébé een straf stukje te wenen, waardoor ik een kwartier later koude koffie aan het drinken ben en een uur later besef dat ik nog niet gegeten heb. Maar ‘nu is het bijna lunch tijd en is het ook niet meer de moeite nog te ontbijten’. Zo gaan de ochtenden thuis met de baby. Toch wel één van de betere excuses om dat slechte ontbijt te verantwoorden, niet?

Toch moeten we af en toe beter weten en eens een gezond ontbijtje nuttigen. Vandaar: Chiapudding met citroen en kokos. De avond op voorhand te maken en de dag zelf geen werk meer aan. Love it!

Mealprep

Het is ook de perfecte mealprep, want als je deze portie maakt, heb je ontbijt voor de volgende 3 dagen!

Wat heb je nodig?

  • Kokosmelk: de drinkmelk variant, niet de dikke uit blik die je gebruikt voor curry’s etc.
  • Kokosyoghurt: ik nam ‘Alpro kokos’, maar je kan eentje naar keuze nemen
  • Citroen: we hebben de zeste en het sap nodig
  • Chiazaad
  • Honing: of agavesiroop
  • Voor de afwerking: Aardbeien, kokosrasp, chocolate chips en zonnebloempitten

Wat moet je doen?

Je maakt deze chiapudding met kokos en citroen best de avond voordien of minstens 1-2u op voorhand. Het is super weinig werk en heel handig als mealprep. Je gaat blij zijn met jezelf in de ochtend 🙂

Je mengt gewoon de kokosyoghurt, met de kokosmelk, zeste en sap van de citroen en wat honing of agavesiroop. Dan mag het chiazaad erbij. Goed mengen met de garde en hup, de koelkast in.

’s Morgens gewoon even omroeren en de gewenste portie opscheppen. Afwerken deed ik met aardbeien, chocolate chips, kokosrasp, zonnebloempitten en een toefje extra kokosyoghurt. Een heel lekker ‘gut friendly’ ontbijtje boordevol vezels. Enjoy!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • On the go: Deze chiapudding met kokos en citroen is heel handig als on the go ontbijtje of snack. Je kan de dingen voor de afwerking er al op doen ofwel in een apart potje doen en dan gewoon even alles mengen als je op het werk toekomt.
  • Yoghurt en melk: Je kan de kokosmelk en -yoghurt gerust vervangen door andere melk en yoghurt die je bij de hand hebt of liever eet. Maar het is alleszins super lekker met kokos.
  • Toppings: Kies gerust eens andere fruitjes en toppings om deze chiapudding mee af te werken. Kiwi, peer, perzik, frambozen, bosbessen,… Andere zaden en pitten, pindakaas,… Noem maar op!
  • Bewaren: Je kan de chiapudding ongeveer 4 dagen bewaren in de koelkast.

Nood aan nog meer lekkere ontbijt-tips? Neem dan eens een kijkje bij deze gerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Een gele bloemvorige kom met chiapudding afgewerkt met aardbeien, kokosrasp, chocolate chips en citroenzeste

Chiapudding met citroen en kokos

As Cooked By Ginger
Een heerlijk, fris en voedzaam ontbijtje boordevol vezels. Zeer 'gut friendly' en af te werken met alles dat je zelf het lekkerste vindt. Het perfecte basisrecept voor chiapudding!
Gang Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

Voor de chiapudding

  • 240 ml kokosmelk kokosdrink, niet die uit blik
  • 120 g kokosyoghurt
  • zeste 1 citroen
  • sap 1 citroen
  • 50 g chiazaad
  • 2 tl honing of agavesiroop

Voor de afwerking

  • aardbeien
  • kokosrasp
  • chocolate chips
  • zonnebloempitten

Instructies
 

  • Meng de kokosmelk, kokosyoghurt, zeste en sap van de citroen en honing.
  • Voeg het chiazaad toe en meng goed met de garde.
  • Zet minstens 1-2u in de koelkast, liefst een nachtje.
  • Schep vervolgens de gewenste portie op en werk af met aardbeien, kokosrasp, chocolate chips en zonnebloempitten. Smakelijk!
Trefwoord Chiapudding

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept