Aperitief

Aperitief: Broodrolletjes met spek en kaas

Lekker aperitieven, zoals ik vaker herhaald heb, is één van mijn lievelingsactiviteiten en momenten des levens. Altijd zo genieten! Ik houd van alle soorten aperitieven. Ik leef graag gezond, maar durf gerust een zakje chips open te trekken of eens iets minder gezond voor te schotelen. Een mens moet zijn balans kennen, hé. Leef gezond, maar ontzeg jezelf aub dat glaasje wijn met lekker hapje niet. Gezond genieten kan, ongezond genieten mag van tijd tot tijd ook. En nee, daar moet je je niet schuldig om voelen. Trek dus maar snel de keuken in om deze verrukkelijke broodrolletjes met (jawel!) kaas EN spek te maken. Hohoooo, hoor ik daar ’tijd om te zondigen’? Ik heb er alvast zin in. Schol!

IMG_2172-2

Benodigdheden, voor 8 rolletjes:

4 witte boterhammen, met de korstjes eraf gesneden (die borstjes kunnen wel een keertje zonder ;-))

smeerkaas naar keuze (ik nam Milkana met straffe Emmentaler smaak, ik raad aan eentje met een sterke smaak te nemen)

3 stengels lente-ui

12 plakjes ontbijtspek

peper

IMG_2190-2

Bereiding:

Neem er één van de boterhammen bij en rol hem wat plat met de deegrol. Smeer er een royale hoeveelheid smeerkaas over. Snijd je lente-ui in schijfjes en verdeel deze over de boterham. Niet te zuinig zijn, dat mag goed door smaken. Kruid met wat peper en rol strak op. Leg drie plakjes ontbijtspek langs elkaar op je werkblad en laat ze wat overlappen. Leg er dwars je rolletje brood op en rol strak op. Snijd de rol in twee. Let erop dat als je dit doet, je de rol niet plet met je mes maar voorzichtig door de rol heen snijdt.

IMG_2175-2

Doe dit met alle boterhammen (je kan zoveel maken als je wilt afhankelijk van voor hoeveel mensen je het maakt) en leg ze op de bakplaat.

Zet de rolletjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Omdraaien in de helft is niet nodig, het spek bakt ook aan de onderkant goed aan (bij mijn oven toch).

Serveer warm met mosterd of een ander sausje naar keuze.

Genieten maar!

Laurence

IMG_2187-2
Pssst, dat buikje daar op de achtergrond is nog mijn 39 week oude babybumpje. Nu alweer eventjes geleden 😉 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *