Aperitief,  Schaaldieren

Crab cakes

Van tijd tot tijd vraag ik jullie al eens wat jullie graag op de blog willen zien verschijnen. Crab cakes was zo één van die dingen die ik doorkreeg. Zo gezegd, zo gedaan. Even wat research, wat getest in de keuken et voilà. Crab cakes klaar!

Ik eet trouwens echt heel graag krab en bij uitbreiding zo goed als alle schaaldieren. Oesters, my God! Daar kan ik van blijven eten. En zo’n heerlijke krabbenpoot, zalig! Deze zomer zijn we naar Normandië (Deauville) geweest, waar we ons hebben laten gaan op de vismarkt en een heleboel schaaldieren kochten om op ons appartementje van te genieten. Kreeft, krab, langoustines, oesters, grijze garnalen, kokkels,… ALLES. En maar peuzelen. Heerlijk toch, garnaaltjes pellen met een glaasje rosé of bubbels erbij. Dat is voor mij persoonlijk écht genieten. Omwille van de niet al te lage kostprijs is het natuurlijk niet iets om elke week te doen 😉

IMG_2509-2

Maar terug naar de crab cakes. Ze zijn heerlijk met tartaarsaus. Je kan ze dus zo als hapje geven ofwel als hoofdgerecht eten met een lekkere salade erbij. Dat is alvast hoe wij ze aten.

Benodigdheden voor 6 (relatief grote) crab cakes:

2 blikjes krabvlees (ongeveer 400 g)

1 ei

2 el mayo

1 flinke tl mosterd

2 stengels lente-ui, versnipperd

2 el versnipperde verse peterselie

1 el versnipperde verse bieslook

paneermeel of amandelmeel

Voor de tartaarsaus: 2 flinke el mayo, 1 tl mosterd, 5 cornichons (kleine augurkjes), 1 el kappertjes, wat versnipperde bieslook, peper en zout

IMG_2516-2

Bereiding:

Haal het krabvlees uit het blik en doe dit in een mengkom. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve het paneermeel, en meng goed. Voeg vervolgens paneermeel toe totdat het de gewenste consistentie heeft. Begin met 4 eetlepels en voeg extra toe tot het ‘deeg’ voldoende stevig is. Rol er zes cakejes van, dek af en zet een uurtje in de koelkast om op te stijven.

TIP: Als je ze graag als hapje wilt geven, maak de cakejes dan wat kleiner, dan zijn ze makkelijker op te eten.

Maak ondertussen de tartaarsaus. Versnipper de kleine augurkjes en meng dan alle ingrediënten samen. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.

IMG_2511-2

Als je het als hoofdgerecht eet, is het nu het moment om je salade te maken.

Neem de crab cakes uit de koelkast en bak ze in boter of olijfolie in een grote pan. Korst ze aan op hoog vuur en laat ze verder garen op middellaag vuur. Na een kleine tien minuten zijn ze volledig gaar.

Dien op met de tartaarsaus en laat het smaken!

Laurence

IMG_2517-2

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *