Ga terug

Spirelli met spinazie, feta en kurkuma

As Cooked By Ginger
Een heerlijk en snel pastaatje dat gemakkelijk is als snelle, doordeweekse pasta. Al smaakt ie ook prima in het weekend ;-)
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 230 g spirelli volkoren
  • 20 tal kerstomaten gehalveerd
  • 300 g verse spinazie
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 tl kurkuma
  • 150 g feta
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • 2 tl gedroogde bieslook
  • olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er de paprika en bieslook een vijftal minuten in aan.
  • Voeg de kerstomaten toe, samen met het paprikapoeder en currypoeder. Kruid stevig met peper en zout.
  • Laat de tomaatjes wat sap verliezen en voeg 3/4e van de feta toe. Laat smelten zodat het een saus wordt. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe.
  • Voeg de kurkuma en spinazie toe. Meng en laat de spinazie volledig slinken.
  • Voeg de pasta toe en meng goed. Dien op en werk af met de rest van de feta.
Trefwoord Feta, Kurkuma, Pasta