Cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat
As Cooked By Ginger
Een super lekkere cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat. Romig, smaakvol en gemakkelijk om te maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Cajun
- 240 g linguine
- 400 g zalm
- 60 g halfgedroogde tomaten van Sud & Sol, in stukjes
- 1 el mosterd
- 250 ml room op kamertemperatuur
- 1 el cajunkruiden doe iets minder als je niet goed tegen pikante voeding kan
- 12 blaadjes verse basilicum grof versnipperd
- 150 g spinazie
- peper, zout
- boter
Breng de linguine aan de kook in gezouten water. Houd wat kookvocht apart voor de saus.
Neem de pan met hoge randen erbij en doe er een klontje boter in. Bak er de zalm in aan. Korst mooi goudbruin op hoog vuur en laat dan rustig garen op lager vuur. Breek vervolgens in stukjes en zet het vuur weer wat hoger.
Voeg de halfgedroogde tomaatjes en de mosterd toe en roerbak een minuutje.
Zet het vuur weer wat lager en giet de room erbij. Kruid met peper, zout en de cajunkruiden.
Breng rustig aan de kook en voeg dan de basilicum en spinazie toe. Laat slinken en laat rustig pruttelen tot een romig sausje.
Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om de saus extra te binden.
Voeg de linguine toe, meng goed en serveer.